V/d Vaart: 'Hij wil zich zó graag bewijzen bij Oranje, maar het lukt niet. Doet me denken aan Seedorf'

18 november 2023, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart staat bekend als een liefhebber van Xavi Simons, maar moet toegeven dat de aanvallende middenvelder nog niet uitblinkt in het Nederlands elftal. In de pauze van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland toont Van der Vaart zich vanuit de studio van de NOS kritisch op Simons.

Volg de wedstrijd tussen Nederland en Ierland in ons liveverslag.

Artikel gaat verder onder video

“Hij wil zich zó graag bewijzen in het Nederlands elftal, dat het eigenlijk een beetje overdreven is”, stelt de voormalig international. “Hij moet gewoon z’n eigen spel spelen.” De analist trekt een vergelijking met 87-voudig Oranje-international Clarence Seedorf.

“Die was altijd waanzinnig bij zijn club, maar bij het Nederlands elftal viel het een beetje tegen, hoewel hij ook heel goede wedstrijden heeft gespeeld”, zegt Van der Vaart over Seedorf. “Ik vind Simons geweldig, maar in het Nederlands elftal heb ik het nog niet van hem gezien. Ik denk dat hij zichzelf zo’n druk oplegt, dat het nog niet lukt.”

De twintigjarige Simons beleeft een goed debuutseizoen voor RB Leipzig: in achttien officiële wedstrijden was hij dit seizoen goed voor zes doelpunten en acht assists. Tegen Ierland speelt hij zijn tiende interland; een doelpunt of assist nam hij nog niet voor zijn rekening bij Oranje.

Ben je het eens met de kritiek van Rafael van der Vaart op Xavi Simons?

Laden...
182 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van der Vaart heeft een goed punt, Simons lijkt te veel druk op zichzelf te leggen. Hopelijk kan hij zijn echte spel snel laten zien bij Oranje!

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3x Rafael van der Vaart = 1x Clarence Seedorf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen