'Vermeend Ajax-doelwit heeft gelimiteerde afkoopsom in Stuttgart-contract'

28 november 2023, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hiroki Ito, de Japanse verdediger die afgelopen zomer in verband werd gebracht met een transfer naar Ajax, is voor een gelimiteerde afkoopsom van zo'n 30 miljoen euro op te pikken bij VfB Stuttgart. Dat meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland.

Ajax zou afgelopen zomer nog een bedrag van zo'n vijftien miljoen euro hebben geboden om de 24-jarige Japanner over te nemen van de Duitsers, maar die hielden voet bij stuk. De Amsterdammers schakelden uiteindelijk door naar Gastón Ávila, die overkwam van het Belgische Royal Antwerp FC. Ito zette een week voor het verstrijken van de transferdeadline vervolgens zijn handtekening onder een nieuw contract bij Stuttgart, waardoor hij tot medio 2027 vastligt bij de nummer drie van de Bundesliga.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Plettenberg is in de nieuwe verbintenis die Ito in augustus signeerde een gelimiteerde afkoopsom opgenomen. "Hij kan voor een bedrag van rond de 30 miljoen euro vertrekken", schrijft de journalist op X. Deze winter hoeven clubs echter nog niet voor hem aan te kloppen, zo weet Plettenberg: "Hij wil in ieder geval tot de zomer blijven."

Mocht een club komende zomer aan het contractueel vastgelegde bedrag willen voldoen, dan maakt Stuttgart een megawinst op Ito. De Duitsers huurden de verdediger in het seizoen 2021-22 voor een ton van het Japanse Júbilo Iwata, waarna hij een jaar later voor nog eens vier ton definitief de overstap maakte. Zijn marktwaarde zou dus 75 keer (!) over de kop zijn gegaan als een club bereid is 30 miljoen euro neer te tellen voor de 13-voudig Japans international. De credits mogen in dat geval ook zeker naar voormalig Ajax-directeur Sven Mislintat, die tussen april 2019 en november 2022 als sportief directeur verantwoordelijk was voor het aan- en verkoopbeleid van VfB Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax niet doen Niet aan begingen En nog wel 30 miljoen neeeeee

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax laat hem gaan. Overal en elders zijn er goedkopere en misschien betere alternatieven te koop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen