Verweij oneens over schorsing Overmars: 'Als een onderzoek negentien maanden duurt en er komt zó weinig nieuws aan het licht...'

18 november 2023, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn het niet eens geworden over de schorsing van Marc Overmars. De oud-technisch directeur van Ajax werd deze week voor één jaar geschorst naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag. Verweij zet zijn vraagtekens achter deze straf, terwijl Driessen het juist terecht vindt, zo vertelt het tweetal bij Kick-off van De Telegraaf.

Overmars werd donderdag geschorst en mag zodoende een jaar lang niet aan de slag bij de KNVB of organisaties die verbonden zijn aan de Nederlandse bond. De oud-voetballer mag wel gewoon zijn taken blijven uitvoeren bij Antwerp FC. Verweij sprak met een ‘topjurist’ over de zaak-Overmars. “Die zei: Als een onderzoek negentien maanden duurt en er komt zó weinig nieuws aan het licht… Overmars had natuurlijk een dickpic gestuurd en dat had nooit mogen gebeuren laat dat duidelijk zijn”, begint Verweij.  

Artikel gaat verder onder video

“Maar het ISR (Instituut Sportrechtspraak, red.) is dus gaan graven en spitten. En al het andere wat er op tafel kwam, dat werd óf niet aannemelijk geacht óf niet voldoende aannemelijk. Dus de zaak waarvoor hij nu wordt veroordeeld was bekend en daar is eigenlijk niet heel veel bijgekomen”, sprak de Ajax-watcher vervolgens.

Driessen, ook aanwezig tijdens de opnames van Kick-off, kan zich wel vinden in de straf van Overmars. “Ik vind dat er wel een schorsing tegenover moet staan, tegenover dat gedrag. Maar wat er aanvankelijk geëist werd, drie jaar schorsing onvoorwaardelijk, dat vind ik nergens op slaan”, zegt de chef voetbal van De Telegraaf.

“Waarom heeft die vrouw geen aangifte gedaan?”, vraagt Verweij zich af. “Dat is kennelijk omdat die foto niet zomaar gestuurd werd. Dat neemt niet weg dat het belachelijk is dat iemand zo'n foto stuurt. Laat daar echt geen discussie over bestaan. Maar als zo'n foto wordt gestuurd, dan loop je toch naar diegene die dat doet toe en zeg je: Hé mafkees, dit wil ik niet. En niet iedereen kan dat, zeker niet bij iemand die jouw meerdere is. Maar op een gegeven moment kun je iemand ook blokkeren”, antwoordt Verweij vervolgens op zijn eigen vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu wordt Overmars door Ajax dubbel genaaid. Zij wisten al VOOR de huldeging en extra beloning voor gedaan werk, dat deze zaak liep, en hebben ze niets ondernomen. Hij is ontslagen en dan 19 maanden!!!!!!! later komt er een veroordeling

avatar

ja!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen