Zestienjarige ster bij Ajax Vrouwen: 'De KNVB zal wel meteen in actie komen'

15 november 2023, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Lily Yohannes ontvangt de nodige complimenten na de verrassende overwinning van de vrouwen van Ajax op Paris Saint-Germain (2-0) in de Champions League. De pas zestienjarige middenvelder, die dit seizoen haar doorbraak beleeft, wordt bewierookt door analist Leonne Stentler van de NOS.

Yohannes speelde pas haar tiende officiële wedstrijd als prof. “Ik was vooraf heel benieuwd of ze zich staande kon houden. Ze speelde met zoveel flair, het zag er zo makkelijk uit. Als je haar ziet spelen, zou je niet zeggen dat ze zestien jaar is”, merkt Stentler op.

© ProShots
Artikel gaat verder onder video

“Ze speelde alsof het de normaalste zaak van de wereld is”, zegt de analist bij het zien van enkele scherpe passes van Yohannes, waaronder die voorafgaand aan de 1-0. “Ze heeft ook altijd de drang naar voren. Ze is ook lang en sterk en heeft daarmee de fysiek om mee te kunnen op topniveau. Ze kan de bal geven op de juiste snelheid. Heerlijk als je zo’n middenvelder hebt. Maar het hele middenveld van Ajax was goed.”

Yohannes heeft drie verschillende nationaliteiten: Eritrees, Amerikaans en Nederlands. Stentler hoopt dat ze op termijn voor het Nederlands elftal kan uitkomen. “Ze speelt voor de Amerikaanse jeugdelftallen, dat hoeft niks te zeggen. De mensen bij de KNVB zullen er wel mee bezig zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen