Orkun Kökcü ziet oudere broer op schitterende wijze de laatste Nederlandse profgoal van 2023 maken

23 december 2023, 23:02
Foto: © Imago

Jong Ajax en FC Eindhoven hebben het laatste Nederlandse profduel van 2023 afgesloten met een 2-2 gelijkspel. In het Jan Louwers Stadion kwamen de Amsterdamse talenten tot twee keer toe op voorsprong, maar onder toeziend oog van zijn jongere broertje Orkun trok Ozan Kökcü de stand met een schitterende uithaal alsnog gelijk.

Jong Ajax man via verdediger Raphaël Sarfo al vroeg de leiding, maar zag de thuisploeg door een treffer van Dyon Dorenbosch al snel weer langszij komen. In de tweede helft zette Gabriel Misehouy de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het veelbesproken talent, wordt de laatste tijd regelmatig in verband wordt gebracht met een overstap naar Manchester City, al werd dat afgelopen week ontkend door zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Met zijn treffer groeide hij echter niet uit tot matchwinner.

Artikel gaat verder onder video

Twintig minuten voor tijd werd Kökcü namelijk aangespeeld op de rand van de zestien. Nadat hij de bal even klaargelegd had schoot hij hem met een fraaie boog in de verre kruising, buiten bereik van Ajax-keeper Tom de Graaff. Daarmee komt de oudere broer van de voormalig Feyenoorder alweer voor het derde duel op rij tot scoren. Twee weken geleden was hij immers ook al twee keer trefzeker tegen FC Emmen (3-2 winst) en vorige week droeg hij met een goal én twee assists bij aan de eclatante 2-5 uitzege op Jong FC Utrecht.

Door de puntendeling gaat Eindhoven als nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie de winterstop in. De ploeg van trainer Willem Weijs heeft 30 punten verzameld uit de eerste twintig wedstrijden. Het Jong Ajax van Dave Vos vinden we vijf plaatsen lager op de ranglijst terug; de Amsterdammers staan vijftiende met 22 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Leuk om te zien dat Ozan Kökcü zijn broertje Orkun heeft kunnen imponeren met zijn doelpunt, maar laten we niet vergeten dat het uiteindelijk slechts een gelijkspel was tegen Jong Ajax. Hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen en zijn talent waarmaken bij FC Eindhoven.

Maister
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat een geweldige prestatie van Özan Kökcü, de oudere broer van het grote talent Orkun, die alweer voor het derde duel op rij tot scoren komt en daarmee niet uitgroeit tot matchwinner.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen