Leedvermaak én cynisme om Ajax-fans tegen USV Hercules: ‘De trouwste supporters van Nederland!’

21 december 2023, 20:22
Foto: © Imago

Ajax weet zich donderdagavond tijdens het uitduel met derdedivisonist USV Hercules in de tweede ronde TOTO KNVB Beker opvallend genoeg niet gesteund door een vol uitvak. De Amsterdamse club verkocht slechts 325 tickets voor de wedstrijd in Stadion Galgenwaard. Dat leidt online tot veel leedvermaak en cynisme bij fans van rivaliserende clubs.

Dat Ajax het uitvak in Stadion Galgenwaard niet uitverkocht, werd donderdag in de loop van de dag al bekend. Een supporter van de Amsterdamse club richtte zich op X, voorheen Twitter, tot het officiële account van Ajax Fancare, dat de ins- en outs kent van supporterszaken zoals de kaartverkoop van wedstrijden. Ajax Fancare reageerde met de mededeling dat het uitvak donderdagavond niet uitverkocht is.

Artikel gaat verder onder video

Het bericht van Ajax Fancare leidde online tot leedvermaak én cynisme. “De meest trouwe supporters van Nederland!”, schrijft een gebruiker op X. “Het uitvak van een amateurploeg op een halfuurtje rijden voor de laatste wedstrijden van het jaar niet eens uitverkopen. De meest neppe supporters mogelijk”, schrijft een ander.

Het uitvak in Stadion Galgenwaard, dat voor het bekerduel van vanavond door Hercules wordt gehuurd van FC Utrecht, biedt normaliter plaats voor ongeveer 1.200 supporters. Hercules huurde echter slechts 25 procent van het stadion af, waardoor er ook maar 400 uittickets beschikbaar kwam voor Ajax-fans. Daarvan werden er dus 325 verkocht.

Klik op de tekst van het bericht van Ajax Fancare voor meer reacties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Typisch Ajax, niet eens een klein uitvak kunnen uitverkopen. Echte loyaliteit...

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik geef ze geen ongelijk met dat pokkenweer. Dat spel is niet om aan te gluren 😅

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het wordt/het is al lang de tijd dat de supporters de verantwoordelijken binnen Ajax om uitleg vragen.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Meen je dat nou echt Krotje?? Dus met andere woorden zeg je: saboteer maar wedstrijden of sloop je eigen stadion.... Wie moet je nu dan wegsturen Praag, van Gaal, van 't Schip, de kok of keukenhulp? Denk dat je moet accepteren dat Ajax dit seizoen gewoon middelmatig is en hopen op plaatsing Europees voetbal en wachten op,volgend seizoen

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat Ajax niet eens het uitvak kan vullen bij een bekerwedstrijd tegen een derdedivisionist, zegt genoeg over de steun van hun 'trouwe supporters'. Triest

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen