Mislintat had niet eerder genoemde Nederlandse trainer op het oog voor Ajax

29 december 2023, 07:50
Foto: © Imago

Sven Mislintat had bij zijn zoektocht naar een hoofdtrainer voor Ajax meerdere Nederlandse trainers op het oog, zo blijkt uit een reconstructie van het Algemeen Dagblad. Naast Maurice Steijn waren dat Peter Bosz, Pascal Jansen en Joseph Oosting.

De naam van Oosting werd niet eerder in verband gebracht met het trainerschap bij Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad zag voormalig directeur voetbalzaken Mislintat nog voor hij gesprekken kon aangaan Oosting zijn jawoord geven aan Twente. In april rondde de 51-jarige trainer zijn transfer van RKC Waalwijk naar Twente af.

Artikel gaat verder onder video

Mislintat beschouwde Pascal Jansen ook als optie. Mensen binnen Ajax verzekerden de Duitser echter dat de aanstelling van Jansen niet alleen garantie voor gedoe zou zijn, maar het aantrekken van de trainer ook de hoofdprijs zou kosten. Mislintat werd duidelijk gemaakt dat AZ er alles aan zou doen om dwars te liggen.

John Heitinga, die na het ontslag van Alfred Schreuder het seizoen bij Ajax afmaakte, kreeg in mei te horen dat Mislintat niet met hem verder wilde. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax beoordeelde de oud-verdediger als te onervaren en te eendimensionaal.

Was Oosting een geschikte trainer geweest voor Ajax?

Laden...
1057 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Veel nieuws over Mislintat de laatste tijd. Zou hij zelf aan het lekken zijn geslagen? In ieder geval weinig relevant meer deze man

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen