NEC-fans zitten urenlang in de bus voor vijf minuten voetbal: 'Super apart dat je zo gek bent van je club'

6 december 2023, 18:56
Foto: © Imago

NEC wordt woensdagavond in het AFAS Stadion van AZ gesteund door de nodige meegereisde supporters. Van de 750 fans die vorige keer aanwezig waren, hebben 237 besloten opnieuw de reis van Nijmegen naar Alkmaar te maken.

Vanaf Nijmegen moesten de fans volgens ESPN 2,5 uur reizen (en weer 2,5 uur terug) om een paar minuten voetbal te zien en hun ploeg te steunen. Ze krijgen dan ook de nodige complimenten op sociale media. Trainer Rogier Meijer toont zich verrast. "Ik vind het super apart dat je zo gek bent van je club en ons zo wilt steunen. Voor vijf minuten zitten ze zes, bijna zeven uur in de bus. Dat is wel heel speciaal", zegt Meijer tegen ESPN. Hij noemt een nog langere reisduur dan ESPN deed.

Artikel gaat verder onder video

Ten opzichte van de wedstrijd op 29 oktober, toen de wedstrijd werd gestaakt vanwege het inzakken van Bas Dost, moet AZ het stellen zonder Riechedly Bazoer en Denso Kasius. Daardoor mag trainer Pascal Jansen twee 'gratis' wissels doorvoeren. De verdedigers worden vervangen door middenvelder Tiago Dantas en aanvaller Mexx Meerdink. Daarmee zijn de intenties van AZ duidelijk: de aanval wordt ingezet. Bij NEC ontbreekt Dost nog altijd, terwijl ook Lasse Schöne (ziek) en D’Leanu Arts (geblesseerd) ditmaal niet inzetbaar zijn. Voor hen komen Kodai Sano, Philippe Sandler en Bram Nuytinck in het veld.

Het duel wordt om 19.00 uur hervat met een scheidsrechtersbal voor NEC even buiten het eigen zestienmetergebied. De reguliere speeltijd bedraagt nog slechts zes seconden, maar daar komen wel vijf minuten aan blessuretijd bij.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen