Noa Vahle: 'Dát heb ik vooral aan de mannen van Vandaag Inside te danken'

22 december 2023, 18:37
Foto: © SBS

Noa Vahle is de mannen van Vandaag Inside dankbaar. De presentatrice werd dit jaar verkozen tot Televisier-Ring Talent van het Jaar en brak door op televisie. Dat ze naar het WK in Qatar mocht namens de meest bekeken talkshow van Nederland, daar is ze Wilfred Genee, Johan Derksen en René vand er Gijp nog steeds dankbaar voor.

“Dat ik naar het WK mocht, heb ik wel vooral aan de mannen te danken natuurlijk”, vertelt ze bij Voetbal International. “Zij hebben daar een doorslaggevende stem in gehad. Het is best wel een eer dat ze dat vertrouwen in mij hadden. Het is uniek wat zij met zijn drieën hebben neergezet. Je hoeft het niet altijd met ze eens te zijn, zeker niet. Maar ik vind het geweldig om voor ze op pad te zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Vahle kwam als redacteur bij het programma binnen. “Het is heel simpel: je dwingt respect af door hard te werken. Dat moet je overal doen, dus ook bij hen. Ik ben ook wel iemand die veel tijd steekt in haar voorbereiding. Daar zou ik nooit nat op gaan. Aan Wilfred vraag ik ook weleens advies wat ik moet doen en dat geeft hij met alle liefde. Hij appt me dan waar ik wat beter door had kunnen vragen, bijvoorbeeld. Met Hélène Hendriks spar ik ook heel veel. Die kan ik altijd bereiken.”

Lees ook: Johan Derksen werd boos op Noa Vahle: 'Heel onverstandig'

Hendriks was min of meer een mentor voor Vahle in haar beginjaren. “Het is voor mij allemaal heel snel gegaan en dan ben je nog wel onzeker over alles wat je doet. Zij heeft dat best vaak weg kunnen nemen. Vooraf kon ik altijd even met haar bellen over hoe ik iets moest aanpakken, of met gewetensvragen. Die hotline is heel belangrijk voor mij geweest. En ze kan alles altijd goed relativeren”, aldus Vahle, die zich het meest bijzondere moment van het WK voor haar persoonlijk nog goed voor de geest kan halen.

Dat was bij de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland tijdens de kwartfinale van het WK, waar er na de late gelijkmaker van Oranje onderling contact was met collegajournalisten uit Argentinië. “Toen ze eenmaal gewonnen hadden, trok een journalist zijn shirt uit, ging hij voor mij staan, liet zijn spieren zien en slaakte hij een kreet”, aldus Vahle. “De hulk van Argentinië… En drie dagen later stond ik weer samen met hem in de perszaal. Dan kijk je elkaar ook wel een beetje verschrikt aan. Hij vond het denk ik ook wel een beetje ongemakkelijk.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen