Opstelling Ajax: Van 't Schip slachtoffert fel bekritiseerde verdediger

9 december 2023, 17:32
Foto: © ProShots

Ajax-trainer John van 't Schip wijzigt zijn basiself zaterdagavond in het thuisduel met Sparta Rotterdam op één positie. Zoals eerder al verwacht wordt rechtsback Anton Gaaei naar de bank verwezen en start Devyne Rensch op zijn positie.

Diant Ramaj is zaterdag opnieuw de eerste keus onder de lat bij de Amsterdammers. De Duitser behoudt ondanks het herstel Gerónimo Rulli, die al enkele weken hersteld is van de blessure waarmee hij in de seizoensopener tegen Heracles Almelo uitviel, het vertrouwen van Van 't Schip. Voor hem vormen Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Ar'jany Martha de viermansdefensie. Op het middenveld starten Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson andermaal, terwijl spits Brian Brobbey vanaf de vleugels wordt bijgestaan door Steven Berghuis en Steven Bergwijn.

Artikel gaat verder onder video

Ajax is onder Van 't Schip bezig aan een gestage opmars op de ranglijst. Inmiddels bezetten de Amsterdammers de zesde plaats in de Eredivisie. Als Sparta zaterdag opzij wordt gezet en Go Ahead Eagles zondag niet wint van FC Utrecht (aftrap 12.15 uur), dan schuift de recordkampioen een plek op naar de vijfde stek.

Sparta, vorig seizoen onder de dit jaar bij Ajax de laan uitgestuurde Maurice Steijn nog de grote verrassing, doet op de ranglijst niet veel onder voor de tegenstander van zaterdag. De Kasteelheren staan onder Jeroen Rijsdijk zevende met evenveel punten als de Amsterdammers (21), waardoor de bezoekers bij een overwinning weer over Ajax heen naar de zesde - en bij een verlies of gelijkspel voor de Eagles zelfs vijfde - plaats op de ranglijst kunnen stijgen.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen