Pascal Jansen hakt knoop door: deze keeper vervangt Mathew Ryan in cruciaal duel AZ

13 december 2023, 21:36   Bijgewerkt: 13 december 2023, 21:41
Foto: © Imago

Rome-Jayden Owusu-Oduro verdedigt donderdagavond het doel namens AZ tegen Legia Warschau. Volgens AZAlerts krijgt de jongeling van trainer Pascal Jansen de voorkeur boven Hobie Verhulst. De Alkmaarders spelen morgen een cruciale wedstrijd in de Conference League-groepsfase.

Owusu-Oduro keepte nog nooit in de hoofdmacht van AZ. De pas negentienjarige doelman maakt donderdagavond (naar verwachting) dus zijn debuut bij de Alkmaarders. Het wordt dan meteen ook zijn Europese debuut. Owusu-Oduro speelde tot dusverre 24 wedstrijden bij Jong AZ. De jongeling was doelman van AZ Onder 19 tijdens de Youth League.

Artikel gaat verder onder video

AZAlerts wist afgelopen zondag te melden dat Mathew Ryan, wegens een ongeluk in de sportschool, ontbreekt voor de belangrijke wedstrijd in Polen. De Australische doelman zou een ongelukkige hoofdblessure hebben opgelopen waardoor hij twee duels moet missen. De Telegraaf schreef dat ‘fitnessfreak’ Ryan een gebroken oogkas heeft opgelopen. Ryan mist daardoor in de Eredivisie ook de thuiswedstrijd tegen PSV.

Owusu-Oduro krijgt dus de voorkeur boven Verhulst. Laatstgenoemde heeft met zijn dertig jaar veel meer ervaring dan zijn collega. Vorig seizoen keepte Verhulst zelfs twaalf duels voor AZ in de Conference League, waar hij het jaar daarvoor twee keer in actie kwam in de Europa League met de Alkmaarders. Owusu-Oduro lijkt de oud-doelman van onder meer Go Ahead Eagles en FC Volendam voorbij te zijn in de pikorde.

Is dit een slimme keuze van Pascal Jansen?

Laden...
233 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoveelste foute keuze van Jansen. Ze kunnen Verhulst beter wegdoen in de winterstop, met Owusu,Deen en Westerveld hebben ze jonge keepers genoeg. Blijkbaar willen ze geen ervaring op doel , ik zag Owusu de laatste wedstrijden een paar keer blunderen..in de kkd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen