Brobbey reageert woest en moet tegengehouden worden door scheidsrechter

28 januari 2024, 16:38
Foto: © ESPN

Brian Brobbey beleefde zaterdagavond een mooie avond met Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. De Amsterdammers wonnen met 2-4 en de spits was met twee doelpunten de grote uitblinker. Brobbey schoot in de absolute slotfase van de wedstrijd echter ook nog even uit zijn slof vanwege onsportief gedrag van directe tegenstander Sava-Arangel Cestic.

De spits van Ajax brak in de negentigste minuut van de wedstrijd door over de rechterkant van het veld toen de eindstand al bereikt was. Cestic kon Brobbey niet bijhouden, trok hem secondelang aan diens shirt en broek en moest dat uiteindelijk bekopen met een gele kaart.

Artikel gaat verder onder video

Brobbey reageerde woedend op de overtreding van de verdediger en moest zelfs tegengehouden worden door de assistent-scheidsrechter. Cestic raakte zelf overigens geblesseerd bij zijn actie en werd meteen gewisseld.

“Brobbey is boos. Hij moet oppassen dat hij hier niet… Zijn frustratie is natuurlijk wel zeer begrijpelijk, alleen die reactie is natuurlijk niet goed”, zei commentator Michiel Teeling van ESPN in zijn liveverslag over het moment. Scheidsrechter Dennis Higler besloot Brobbey van Ajax niet te bestraffen vanwege zijn woede-uitbarsting.

Het moment van Brobbey en Cestic gaat op social media viraal. Op het moment van schrijven heeft de video al meer dan 900.000 views gegenereerd op de TikTok-pagina van ESPN

'De reactie van Brian Brobbey is niet goed'

Laden...
2515 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als Higler de hele wedstrijd er al niets aan doet dan krijg je deze reactie.

Rajen1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Brobbey is veel te sterk voor deze jochies...moeten meer nasi eten

BENNINK24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Het probleem is om altijd rustig te blijven ,? Maar zolang er zulk soort spelers, met een G team gedachten rond lopen , bij het profvoetbal , tja maar een ding rood !!!

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

nou knvb actie Heraclied is niet goed! maar waarom geven jullie die brobbey ook niet een gele kaart/schorsing??? nu heracles en laatst tegen hercules ( slaan van tegenstander)?? is het omdat het een ajacied is?? knvb?? pffft hypocriete teringzooi en als je een keer per ongeluk op iemand zijn tenen gaat staan krijg je schorsing van 4 wedstrijden!

Dug out
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het enige wat nu rood was waren zijn knieën. De verdediger had ook een rode kaart moeten krijgen! Doorgebroken speler. Als Brobbey niet vastgehouden werd, dan was het een doelpunt geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen