'Maatsen woensdag naar Dortmund, Chelsea geeft dubbel signaal af over toekomst Nederlander'

9 januari 2024, 12:21
Foto: © ProShots

Fabrizio Romano verschaft dinsdag duidelijkheid over de toekomst van linksback Ian Maatsen. Volgens de Italiaanse transferspecialist gaat de 21-jarige Nederlander zijn contract bij Chelsea met nog eens twee seizoenen verlengen, maar maakt hij dit seizoen op huurbasis af bij Borussia Dortmund.

Maatsen werd afgelopen seizoen verhuurd aan Burnley, waarmee hij promotie afdwong naar de Premier League. Afgelopen zomer sloot hij vervolgens weer aan bij Chelsea, waar de nieuwe trainer Mauricio Pochettino mondjesmaat een beroep op hem doet. Tot op heden kwam de back tot twaalf wedstrijden in de Premier League - waarvan elf als invaller - en drie wedstrijden in de League Cup.

Artikel gaat verder onder video

Romano schrijft op X dat Maatsen, alvorens hij naar Dortmund vertrekt, zijn handtekening zou hebben gezet onder een nieuw contract bij Chelsea. Waar hij eerst vastlag tot medio 2025, zou hij nu voor twee extra seizoenen hebben getekend bij The Blues. Het nieuwe contract zou echter een gelimiteerde afkoopsom bevatten die geldig zou zijn vanaf aankomende zomer, al maakt de Italiaan de hoogte van het bedrag waarvoor Maatsen dan op te pikken zou zijn niet bekend.

Woensdag zal Maatsen op het vliegtuig richting Duitsland stappen om zijn tijdelijke overstap naar Dortmund af te ronden, mits hij eerder op de dag de medische keuring met succes weet te doorstaan. Het zou gaan om een huur zonder optie tot koop, maar de Duitsers zouden de contractueel vastgelegde afkoopsom dus wel neer kunnen leggen. Bij de huidige nummer vijf van de Bundesliga zal hij de concurrentie moeten aangaan met Ramy Bensebaini, die de eerste seizoenshelft eerste keus was als linksback. In de Champions League is BVB in de achtste finale gekoppeld aan PSV. Maatsen kan door de Duitsers zonder beperkingen worden ingeschreven voor het miljardenbal; in de eerste seizoenshelft was hij met Chelsea niet actief in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen