Feyenoord-fans gedragen zich walgelijk in minuut 9: kijkers eisen per direct staking

28 januari 2024, 17:44   Bijgewerkt: 28 januari 2024, 17:52
Foto: © ESPN

Een gedeelte van de supporter van de supporters van Feyenoord heeft zich zondagmiddag tijdens het thuisduel met FC Twente (0-0) van zijn slechtste kant laten zien. Aan het begin van de wedstrijd waren er op televisie vuurwerkgeluiden te horen vanuit de thuisvakken van De Kuip.

Al in de eerste tien minuten van de wedstrijd werd er aanhoudend door supporters van Feyenoord het geluid van afgaande vuurpijlen geproduceerd. Het is een referentie aan de vuurwerkramp in Enschede van zaterdag 13 mei 2000. Een opslagruimte vuurwerk vatte toen vlam en ontplofte uiteindelijk. Er vielen daarbij 23 doden en ongeveer 950 mensen raakten gewond.

Artikel gaat verder onder video

Veel voetballiefhebbers merkten het geluid meteen op en wendden zich tot X om er schande van te spreken. “Vuurwerkgeluiden, wat een triest volk”, klinkt het bijvoorbeeld. Een ander reageert met: “Vuurwerkgeluiden, treuriger kan het niet.” Andere reacties zijn: “Wat een ongelooflijk trieste supporters heeft dat Feyenoord.” 

Veel voetbalfans vinden dat de vuurwerkgeluiden zelfs een reden zijn om de wedstrijd te staken. Zij richten zich tot de KNVB en reageren verontwaardigd omdat er geen stakingsprotocol is bij vuurwerkgeluiden. Het duel werd overigens niet gestaakt door scheidsrechter Allard Lindhout.

Vuurwerkgeluiden bij FC Twente moeten leiden tot een staking van de wedstrijd

Laden...
428 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

In de kuip mag alles

Haags boefje
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Een broodje kroket niet als speler.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Het ligt er dik bovenop, maar bewijzen is een 2e

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen