Quilindschy Hartman is het spuugzat: ‘Als je dat nog één keer doet, dan pak ik je’

28 januari 2024, 22:00   Bijgewerkt: 28 januari 2024, 22:06
Foto: © ESPN

Quilindschy Hartman was zondag in de slotfase van Feyenoord - FC Twente (0-0) helemaal klaar met de reservebank van de bezoekers. De linksback van Feyenoord raakte betrokken bij een opstootje, omdat hem naar eigen zeggen het voetballen onmogelijk werd gemaakt door een wisselspeler van FC Twente.

Feyenoord zocht in de slotfase met man en macht naar een winnende treffer. In de laatste minuten van de wedstrijd liepen de gemoederen hoog op halverwege de helft van FC Twente. Hartman wilde het spel snel hervatten middels een ingooi, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt door een van de wisselspelers van FC Twente, die de bal wegtikte voor de linksback.

Artikel gaat verder onder video

Onduidelijk is welke wisselspeler van FC Twente Hartman dwarszat, maar bij het opstootje dat volgde was in elk geval reservekeeper Issam El Maach van de Enschedeërs prominent betrokken. “Die gast tikte al een aantal keer de bal voor mijn voeten weg. Dat vond ik een beetje kinderachtig”, blikt Hartman na afloop in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN terug op het moment. 

Op een gegeven moment was de maat vol voor Hartman. “Ik dacht: als je dat nog één keer doet, dan pak ik je”, vervolgt de Feyenoorder, die het opstootje ook meteen relativeert. “Er was niet heel veel aan de hand. Ik kreeg ook geen kaart. Ik had het misschien beter niet kunnen doen, ook omdat we haast hadden. Hij tikt de bal twee keer voor mijn neus weg, alsof ik een hondje of zo ben.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stuurwiel
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Pot verwijt de ketel, afgelopen woensdag was Feyenoord zelf nog erg goed in tijdrekken.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Elke club doet het, eigen club ook gewoon (zie Gimenez tegen PSV in de beker). Achteraf daarover "janken" vind ik dan vrij kinderachtig zeker als je weet dat je eigen club het ook gewoon doet. Doet altijd meer pijn als het tegen je gedaan word dan als je het zelf doet, logisch. En in een wedstrijd dan frustreert dat je, prima. Maar achteraf moet je ook beseffen dat dat gewoon deel van voetbal is en dat elke club het doet. PSV, Feyenoord, Ajax, AZ, Twente, elke club. En dan vind ik het eigenlijk gewoon zielig dat je er achteraf toch enigszins over gaat klagen.

JOKER72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een baby

redknap
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De reserve spelers moeten in de Kuip wel warm lopen langs de dug-out.
Verder op is het te gevaarlijk i.v.m. het gooien van aanstekers.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ain't karma a bitch? Boontje komt om z'n loontje. Men is soms te vaak bezig met de tegenstander het bloed onder de nagels te halen ipv met het spel. Iedereen doet dat dus hang niet de huilebalk uit als ze dat bij jou doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen