Frank de Boer: 'Ajax is mijn club, die vraag mag altijd gesteld worden'

16 januari 2024, 14:10
Foto: © Imago

Frank de Boer heeft in de RTL-talkshow Renze gereageerd de geruchten over een mogelijke terugkeer als trainer van Ajax. De 53-jarige oefenmeester is naar eigen zeggen nog niet benaderd, maar geeft aan wel open te staan voor een hernieuwd dienstverband in de Johan Cruijff ArenA.

In december 2010 maakte De Boer zijn debuut als hoofdtrainer toen Ajax hem aanstelde als opvolger van de ontslagen Martin Jol. De oud-verdediger leidde de club vervolgens vier jaar op rij naar de landstitel en veroverde in het seizoen 2013/14 bovendien de KNVB Beker. In de zomer van 2016 nam hij vervolgens afscheid om zijn geluk in het buitenland te gaan beproeven. De Boer tekende even later een contract bij Internazionale.

Artikel gaat verder onder video

Daar hield hij het echter nog geen halfjaar vol. Ook een volgende avontuur, bij het Engelse Crystal Palace, strandde al na enkele desastreus verlopen maanden. Daarna was De Boer wel redelijk succesvol bij Atlanta United in de Verenigde Staten, maar zijn volgende klus als bondscoach van het Nederlands elftal eindigde in een deceptie. Op het EK van 2020 (dat vanwege de covid-pandemie een jaar later werd gespeeld) werd Oranje in de achtste finales roemloos uitgeschakeld door Tsjechië. Afgelopen zomer tekende De Boer bij Al-Jazira, maar ook daar werd hij na vijf maanden alweer op straat gezet.

Inmiddels wordt De Boer regelmatig genoemd als kandidaat om het stokje na dit seizoen over te nemen van John van 't Schip. Zo hield Johan Derksen in december nog een vurig pleidooi voor een terugkeer van de voormalig recordinternational. "Hhij heeft het bij Ajax natuurlijk heel goed gedaan. Laat hem in godsnaam terugkeren bij Ajax", meldde Derksen destijds in Vandaag Inside. René van der Gijp liep overigens niet warm voor de suggestie van zijn tafelgenoot: "Nee, natuurlijk niet. Nee, dat is klaar", sprak Van der Gijp.

De Boer heeft de geruchten ook gehoord, zegt hij maandagavond in de RTL-talkshow. "Er is nog nergens sprake van, er is nog geen interesse getoond", bezweert De Boer tegenover host Renze Klamer. Toch staat hij niet onwelwillend tegenover een terugkeer: "Ik zou altijd luisteren in ieder geval. Ajax is mijn club en dat zal het altijd blijven. Ja, die vraag mag altijd gesteld worden." Gevraagd naar de huidige situatie in Amsterdam geeft De Boer toe dat zijn clubhart huilt: "Waar we nu staan, dat mag eigenlijk niet gebeuren. Dat doet pijn. Er zijn altijd dipjes, maar dit is wel een heel grote dip."

Moet Ajax opnieuw met Frank de Boer in zee gaan?

Laden...
2357 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Alsjeblieft zeg, kom op Ajax word nou eens volwassen en wees niet kortzichtig. Frank de Boer is de allerminste die Ajax terug moet halen. In zijn tijd bij Ajax ruzies met El Hamdaoui, niet opstellen Milik waardoor mislopen 5e titel (de Graafschap-Ajax gelijkspel), Ajax in de Arena opgerold door een toen nog onbekende ploeg als Red Bul Salzburg en door meer onbekende ploegen daarna. Volgens Frank is Ajax zijn club, maar ook mijn club en van de tegen-Frank de Boer-supporters.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

hey Krotje Mourinho is zojuist vrijgekomen ............ Als hij komt kan Gaaei terug naar huis Berghuis zal je geen piep meer van horen alleen ja Mourinho nee Mourinho . En Brobbey gaat beter balie 100%

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik zal je zeggen Jurgen, je hebt mij niet 'gepakt' met je opmerking, want ik zelf dacht ook al aan Mourinho, voor mij een heerlijke coach voor Ajax, niet voor lang, maar in elk geval had hij zijn sporen al verdiend met kampioenschappen van Porto/Inter, 2 x CL gewonnen en natuurlijk de finale in Tirana in de Conference League.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hij heb ook veel goed gedaan Krotje !!!! Zonder Frank hadden we nog maar 2 sterren op ons shirt !!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@kortje haha is gewoon een toptrainer hoe sommige hem ook haatten. ben benieuwd wat hij nu gaat doen zeker komen er al offertes binnen

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat mij betreft mag hij zeker komen. Even lekker de boel flink wakker schudden ! !

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zeeuwke, als ik aan die wedstrijden terug denk, aan balletje breed Veltman, Blind weinig snelheid dan raak ik weer overspannen, bij wijze van spreken dan. Nogmaals als Frank weer coach wordt, wat totaal niet nodig is en in sprache moet zijn, dan lever ik mijn seizoenkaart in of ik leen hem net zo lang uit tot hij weer weg is. Frank de Boer in Engeland oneervol ontslagen, bij Inter oneervol ontslagen, in the USA oneervol ontslagen, bij Oranje een grote puinhoop, helaas. Wel zal ik zijn goede diagonale pass op Bergkamp tegen Argeninië niet vergeten en ook zijn 'grootse daden' in 1995 niet, zijn goede wedstrijden bij Barcelona ook niet, maar als coach brrrrr.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Beste Jurgen, Als je Mourinho bedoelt, hij is een voetbalbeest zonder rust, maar hij is echt dominant en zijn uitspraken zijn vaak omstreden en hij is overal gehaat net als Simeone. Maar Mourinho kan een ploeg "maken". Ik denk dat die oliestaat hem een goed voorstel gaat aanbieden of misschien de MLS of La Liga.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Met geen spetterend voetbal en wat hulp van andere clubs, nee geef Krotje dit keer gelijk 😁

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ik zat net ook te denken een Saudi club gaat hem 10 mili vanilli bieden per jaar en weg is ie

Jacob
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik hoor over Frank de Boer bij Ajax altijd alleen maar

  • vier keer op rij kampioen
  • tikkie breed, tikkie terug Wat we volgens mij niet moeten vergeten is dat Frank de Boer trainer werd in een periode dat Ajax veel te veel geld had uitgegeven voor spelers die nauwelijks rendeerden (Sulejmani, El Hamdaoui) en dat de veel geprezen Overmars met het beperkte geld dat er was aankopen deed als Tobias Sana. Ter vergelijking: Davy Klaassen was onder Frank de Boer aanvoerder, onder Ten Hag wissel. Als je niet drie tegendoelpunten wilt tegen Go Ahead Eagles moet je of met goede spelers komen of met een degelijke tactiek. Frank de Boer had alleen de keuze voor het laatste. Ik vind Frank de Boer een uitstekende trainer voor spelers als Sutalo, Medic, Van den Boomen en Mikautadze.
KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Jacob, misschien heb je met je laatste zin wel gelijk, alleen ik verwacht een exit van Medis, Sutalo, Mika is al weg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen