Idee van Hendriks over Henderson maakt geen indruk op Van 't Schip: 'Dat slaat nergens op'

27 januari 2024, 21:01
Foto: © ESPN

Jordan Henderson komt zaterdagavond niet in actie voor Ajax tegen Heracles Almelo, maar is wel aanwezig bij de uitwedstrijd. Hij is op eigen vervoer afgereisd naar Erve Asito. Trainer John van 't Schip legt voor de wedstrijd uit waarom Henderson niet meedoet.

Volg de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo in ons liveverslag.

Artikel gaat verder onder video

“Hij heeft een tijdje niet getraind, alleen individueel”, verklaart Van ’t Schip in gesprek met ESPN. “In overleg met de medische staf en met hem zelf zijn we tot de conclusie gekomen om hem nu niet te laten spelen. Het risico is te groot dat hij toch geblesseerd raakt.”

Journalist Hélène Hendriks stelt voor dat Henderson ook op de bank had kunnen zitten om alvast het gevoel te krijgen. “Dat slaat nergens op. Als je hem op de bank hebt, moet je ervan uitgaan dat hij kan spelen. Dat moet je dus niet doen. Of je speelt, of niet. We hebben besloten dat het nog niet het juiste moment is om te spelen.”

Welke indruk maakt Henderson tot nu toe bij Ajax? “Wat we eigenlijk al weten. Het is een leider en een positieve speler, ook in zijn coaching. Hij moet zich in de groep verder gaan ontwikkelen. Je voelt dat het een jongen is die er staat en andere jongens vertelt hoe ze moeten staan en wanneer ze druk moeten geven. Dat hebben we alleen nog op de training gezien, we moeten het nog in de wedstrijden gaan zien. Dat wachten we af.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen