Voormalig Feyenoorder baalt: ‘Als hij was gebleven, had ik een ander pad bewandeld’

13 januari 2024, 10:59
Foto: © Imago

Anass Achahbar denkt dat zijn carrière anders had kunnen lopen als Fred Rutten in 2015 trainer was gebleven van Feyenoord, zo laat hij weten in een uitgebreid interview tegenover Voetbal International. Rutten had destijds veel vertrouwen in de inmiddels dertigjarige spits van amateurclub Westlandia.

Achahbar kwam in seizoen 2014/15 veertien keer in actie voor de Rotterdammers en scoorde daarin vijf keer, waaronder de twee goals tegen PSV (2-1). Na dat seizoen vertrok trainer Rutten bij Feyenoord en werd Giovanni van Bronckhorst de coach van de Rotterdammers. Achahbar baalt hier achteraf van.

Artikel gaat verder onder video

“Helaas voor mij zat Rutten er maar een jaar. Ik denk zelf dat als hij langer was gebleven, ik een heel ander pad had kunnen bewandelen”, is de spits van mening. Achahbar moest het in het seizoen onder Van Bronckhorst doen met een reserverol. Hij kwam slechts zeven keer in actie, waarna hij het seizoen daaropvolgend de overstap maakte naar PEC Zwolle.

Onlangs maakte Achahbar de stap terug naar de amateurs van Westlandia. “Zonder dat iemand continu een handtekening vraagt of met me op de foto wil. Ik kan nu gewoon lekker mijn ding doen. Het is voor mij een prachtige carrière geweest. Ik heb veel bijzondere dingen meegemaakt, vrienden gemaakt en ben blij hoe ik ben geworden als persoon”, sluit hij af tegenover VI.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik weet niet of zijn pad er dan heel anders uit had gezien. Bij andere clubs, met andere trainers, presteerde hij ook niet bijzonder.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

klopt hij had te weinig rendement zou mischien een goeie 10 geweest zijn, maar spits nope

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen