Akyol gelooft zijn oren niet na uitspraak Derksen over Overmars: 'Ben je serieus?'

22 januari 2024, 22:12   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 22:29
Foto: © VandaagInside

Johan Derksen vindt het een mooi gebaar van de spelers van Antwerp FC dat de Belgische ploeg Marc Overmars zondagmiddag een steuntje in de rug heeft gegeven. Spelers van Antwerp kregen na afloop van het duel tegen Charleroi een spandoek van de supporters overhandigd en gaven daarmee een duidelijk signaal af aan Marc Overmars, die door de FIFA geschorst is.

In het programma Vandaag Inside wordt het spandoek, waarop stond dat Antwerp voor altijd achter Overmars zal blijven, getoond op de grote schermen. Derksen vond het een mooie actie van de spelers: "Dat vind ik wel een mooi gebaar", zegt De Snor, waarna Özcan Akyol moet lachen en reageert op Derksen: "Ben je serieus", zegt Akyol, waarna Derksen meer uitleg geeft: "Ja, ik vind dit een mooi gebaar. Solidariteit van de spelers, die jongens wisten toch wel dat ze poseerden voor een foto?", zegt Derksen. Vervolgens legt Akyol hem uit dat hij denkt dat dat de spelers van Antwerp erin geluisd zijn.

Artikel gaat verder onder video

Maandag werd bekend dat Overmars in beroep gaat tegen de beslissing van de FIFA om hem voor een jaar te schorsen, waardoor de technisch directeur zijn werkzaamheden bij Antwerp per direct heeft moeten stoppen: "Dat begrijp ik heel goed", geeft Derksen aan. "De FIFA gaat nu ook weer heel streng optreden tegen racisme. Dan denk ik: ga eens heel streng optreden tegen landen waar de mensenrechten geschonden worden. Het is allemaal selectieve verontwaardiging. Die jongen (Overmars, red.) is geschorst in Nederland en dat nemen ze dan over, ook weer voor de bühne...", verzucht de voormalig-voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Heeft ergens nog gelijk ook . Vind het ook een hele zware straf om hem nu internationaal voor een jaar uit te sluiten , voor iets wat in Nederland is gebeurd. En in mijn beleving is hij al gestraft door social media en natuurlijk tv en schrijvende pers . Kunnen ook doorslaan als land hè

Link gekopieerd!
    61
    + 1
avatar

De man heeft dus totaal geen straf gehad, en nog niet eens openbaar sorry gezegd maar een paar maanden later alweer een goed verdienende baan geaccepteerd, Straf van de FIFA s gewoon correct en terecht, dit staat buiten zijn kwaliteiten als voetballer en bestuurder. Derksen vindt altijd alles flauwekul wat deze onderwerpen betreft, waarschijnlijk zelf bang om nog een keer aangepakt te worden om iets uit het verleden

MultimanSP
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Als je op straat je broek laat zakken en ongewild mensen blootsteld aan je naakte #$@! dan ben je strafbaar. Helaas is dat met het sturen van vergelijkbare foto's nog niet zo. Die schorsing van een jaar is ook bedoeld zodat iemand hulp kan krijgen om een bepaalde gedragsverandering te bereiken. Ik vind een jaar nog weinig bij iemand op een dergelijke hoe functie, want door die hoge functie is er ook nog eens een groot verschil in de machtsverhouding tussen hem en (vrouwelijke) ondergeschikten. Raar dat je voor bv. financiele handelingen een VOG moet aanvragen maar dit soort zaken niet. Persoonlijk vind ik dat mensen doe dit soort zaken doen niet meer in een positie hoger dan anderen mogen werken. Je vrouw of dochter zal er maar werken en uit angst voor der baan het laten gebeuren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Goed gedacht en geschreven heer Multiman. Wij moeten nu langzamerhand af van al dit soort gedragingen. Ondanks dat een Woke verketterd wordt is Woke af en toe welkom.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Waarom wordt Ajax dan niet bestraft, omdat zij deze acties, naprotesten van de dames, getolereerd hebben, totdat uiteindelijk de bom barstte en het bestuur niets anders meer kon.

MultimanSP
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Nalatigheid bij dit soort zaken, dus zaken lichter dan verduistering, heling, geweld, moord of verkrachting is niet strafbaar. Dus dat het bestuur hun mond hield of iets in de doofpot stopte is ethisch slecht maar daar blijft het bij.

Ed De Jong
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Absoluut

Arie Smits
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Akyol wordt een vervelende vent , altijd suggesties die niet blijken te kloppen , en niemand heeft het er over dat de dame in kwestie jaren de foto heeft bewaard, En de straf is niet in verhouding en de voetbal bond FIFFA zo corrupt als wat dat bestuur voor altijd schorsen

Ed De Jong
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen