Volop beweging bij Ajax: deze spelers kunnen de komende week nog vertrekken uit Amsterdam

24 januari 2024, 08:07   Bijgewerkt: 24 januari 2024, 09:08
Foto: © Imago

Een kleine week voor het einde van de winterse transferperiode staat Ajax nog een hoop te wachten. De Amsterdammers hebben met Jordan Henderson hun gewenste ervaren middenvelder te pakken, maar meerdere spelers zouden de club de komende dagen nog kunnen gaan verlaten.

Forbs
Dinsdagavond werd duidelijk dat Carlos Forbs mogelijk voor een tijdelijk vertrek staat. De aanvaller kwam afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City, maar moet het onder trainer John van 't Schip vooral van invalbeurten hebben. Vanuit Engeland zijn twee clubs geïnteresseerd: Burnley én Nottingham Forest. Clubwatcher Johan Inan stelt in het Algemeen Dagblad dat er nog wel het een en ander moet gebeuren voordat de rappe Portugees zijn heil tijdelijk elders gaat zoeken: "Van verregaande onderhandelingen was dinsdagavond nog geen sprake."

Artikel gaat verder onder video

Keeper
Als iedereen fit is, dan beschikt Van 't Schip met Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Jay Gorter en Remko Pasveer over liefst vier keepers die in aanmerking zouden kunnen komen voor die ene plek onder de lat. Rulli begon het seizoen als eerste keus, maar raakte al in de eerste speelronde geblesseerd. Gorter nam zijn plek over, maar toen ook hij een kwetsuur opliep greep Ramaj zijn kans. Daardoor zou Rulli óf Gorter deze winter nog kunnen vertrekken uit Amsterdam: "Zij nemen het komende half jaar liever niet plaats op de bank van Ajax", schrijft Inan. Rulli, die eind 2022 nog deel uitmaakte van de WK-selectie van Argentinië die in Qatar de wereldbeker in de wacht sleepte, lijkt van dat duo het dichtst bij een overstap: "Een aantal clubs toonde al wel interesse in de Argentijn, maar geen enkele pakte vooralsnog door", weet de clubwatcher echter te melden.

Overbodige Mislintat-aankopen
Daarnaast benoemt Inan nog twee aankopen die Sven Mislintat afgelopen zomer deed waar Ajax nu alweer vanaf zou willen: Jakov Medic en Gastón Ávila. De Kroatische verdediger Medic kwam verrassend over van tweede Bundesliga-club Sankt Pauli. baarde bij zijn debuut opzien met een wereldgoal tegen Heracles Almelo maar komt inmiddels nauwelijks meer aan spelen toe. Dat geldt ook voor Ávila, die overkwam van Royal Antwerp FC in de desastreus verlopen bekerwedstrijd tegen USV Hercules zijn laatste krediet lijkt te hebben verspeeld. Voor beiden geldt echter een complicerende factor: zij kwamen voor hun vertrek naar Amsterdam al uit voor hun vorige werkgever, omdat spelers in één seizoen niet voor drie verschillende clubs mogen spelen is een vertrek binnen Europa nagenoeg onmogelijk. "In het geval van Avila, die op de training een zware kruisbandblessure heeft opgelopen, heeft de club de hoop inmiddels helemaal opgegeven en de club verwacht ook Medic de komende week niet meer van de hand te doen", schrijft Inan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk dat er weinig nieuwe spelers nog gaan komen anders blijven ze zitten met een overschot aan miskopen wordt de rest van het seizoen roeien met de riemen wat ze nu hebben

CG
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja, Pasveer mag ook wel enkel reis nemen elders in Europa !!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Laat hem lekker zijn contract uitdienen die paar maandjes nog ,beetje respect hoor !!!!

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

wat mij betreft mogen er nog een paar meer bij, en respect voor een oude gediende doe ik niet aan mee als je die kunt verkopen dan meteen, het gaat om de knikkers en niet om goodwil. een goede centrale verdediger erbij dan zie ik de 3e plaats zeker goed komen, stiekem zie ik ook nog de 2e plaats in zicht komen, als er sterk wordt ingekocht voor de verdediging.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Denk je nu dat je voor Pasveer nog knaken krijgt ? Ze hadden beter voor Tadic geld kunnen vragen in plaats van die wegloper tekengeld te gunnen !!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Tadic is ambitieus en dat miste hij op het laatst in die ongeorganiseerde boel bij Ajax. Poeh wat genoot ik van die schijn- en passeerbewegingen van Tadic, zoiets krijgen wij nooit meer te zien, misschien in een andere vorm wel. Ajax moet een spits als Arnautuvic in zijn beste jaren hebben, lekker een irritant ventje voor de verdedigers van de tegenstanders.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hij had zijn motivatie in Ajax moeten steken en de rest moeten motiveren , hij had toch z`n Ajax hart !

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Tadic had een heel groot Ajaxhart, maar de overige spelers niet, dus voor zo'n ambitieuze en topspeler als Tadic was Ajax toedeloe.

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Pasveer lekker laten zitten die paar maanden. Rulli of Gorter in de verkoop.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik denk dat Pasveer toch wel weggaat wat me niet zal verbazen. Spelers als Tadic komen we veel te kort aan. Internationaal gezien mist Ajax wel minimaal vijf topspelers in de basis. Spelers zoals Rijkaard, Kluivert Davids, Blind en Tagliafico, precies dat deze posities tot heden " De zwakste schakel" blijft bij Ajax. Een topselectie met deze type spelers zal voorlopig er niet meer komen. Wat ook jaarlijks de zwakste schakel blijft bij Ajax, is dat ieder jaar de goede spelers weggaan. Ajax wordt steeds weggekocht. In de afgelopen twee jaar is dat weer een bewezen nu Ajax een veel zwakkere selectie heeft omdat geld innen vele malen belangrijker is dan goede spelers behouden. Klinkt dus logisch dat Ajax veel zwakker is geworden ! !

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax is een handelshuis.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Welke club niet, daarmee krijg je de begroting rond of bouw je reserves op.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij denkt nog steeds op het niveau van Donald Duck, het hele bedrijfsleven is handel, ik weet niet hoe jij aan je inkomen komt Swieber ?

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het schijnt, dat die Henderson zo goed is, dat je daarnaast bijna niemand meer nodig hebt, dus ik zou zeggen verkoop nu ; wát je maar kan, nú het nog kan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen