'West Ham United wil opnieuw voor miljoenen zakendoen met Ajax'

30 januari 2024, 09:58
Foto: © Imago

West Ham United is een van de clubs die in de slotdagen van de winterse transferperiode mogelijk gaat proberen Chuba Akpom over te nemen van Ajax, zo wordt in Engeland gemeld. Afgelopen zomer bewandelden Edson Álvarez en Mohammed Kudus dezelfde weg.

Akpom heeft meerdere opties om Ajax al na een half jaar te verlaten. Waar de Amsterdammers aanvankelijk een vertrek van de 28-jarige aanvaller tegenhielden, is een transfer volgens De Telegraaf wellicht toch een mogelijkheid. Voetbal International schrijft dat er interesse uit de Premier League, Bundesliga en Ligue 1 is voor Akpom.

Artikel gaat verder onder video

Voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde Akpom afgelopen zomer voor 12,3 miljoen euro naar Ajax. Door variabelen kan de transfersom voor de van Middlesbrough overgekomen aanvaller met nog eens twee miljoen euro oplopen. Ondanks het geringe aantal speelminuten (672) dat hij Akpom tot nu toe kreeg in Amsterdam, scoorde hij in alle competities negen keer.

Ajax wil Akpom niet verhuren, tenzij er een verplichte koopoptie in het contract wordt opgenomen. De voorkeur van de Amsterdamse club gaat naar een definitieve transfer voor een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro.

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Chuba Akpom?

Laden...
5012 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax is het moreel verplicht om een speler die door Ajax toch niet als vol wordt aangezien en die speler om die reden graag weg wil moet Ajax aan de wens voldoen of die speler zwart op wit perspectief bieden.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Jein... Samenvoeging van ja & nein. 😉 Een speelgarantie geven is een garantie op slappe hap voetbal. Hij moet zich bewijzen en een speelgarantie zelf afdwingen.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Opruimen deze kneus

cor vermeer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Deze jongen zouden we best nog wel kunnen gebruiken maar gezien de financiële situatie begrijp ik wel dat ajax hem voor dat bedrag wel wil laten gaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen