Knappe comeback Feyenoord nét niet voltooid: ploeg van Van Persie uitgeschakeld in de Youth League

28 februari 2024, 17:56
Foto: © Ziggo Sport

Feyenoord Onder 19 is woensdagmiddag uitgeschakeld in de achtste finale van de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Robin van Persie stond halverwege met 3-0 achter op bezoek bij Bayern München, kwam in de tweede helft knap terug tot 3-2 maar had vervolgens niet genoeg in huis om ook nog een gelijkmaker te kunnen forceren.

Gisteren (dinsdag) was met titelverdediger AZ de eerste Nederlandse deelnemer al gesneuveld in het prestigieuze Europese toernooi. De Alkmaarders bogen in Wijdewormer na strafschoppen het hoofd voor FC Porto, waardoor de Nederlandse hoop op succes in de Youth League volledig op Feyenoord gevestigd was.

Artikel gaat verder onder video

De Bayern-talenten liepen voor rust echter hard weg bij de Rotterdammers. Na twintig minuten schoot centrale verdediger Benedikt Wimmer uit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen. Een kleine tien minuten later verdubbelde Javier Fernandez de Duitse voorsprong, waarna aanvaller Emirhan Demircan vlak voor rust zelfs de 3-0 achter Feyenoord-doelman Ismail Ka wist te werken.

Feyenoord kwam echter als herboren uit de kleedkamers en had de spanning tien minuten na rust weer helemaal teruggebracht. Eerst tekende Fabiano Rust op aangeven van Nesto Groen voor de 3-1, waarna verdediger Djomar Giersthove uit een hoekschop de 3-2 binnenkopte, waardoor er plotseling weer hoop op het bereiken van de kwartfinale gloorde voor het elftal van Van Persie.

De Rotterdammers, met onder meer invaller Shaqueel van Persie inmiddels in het elftal, gingen daarna dan ook op zoek naar meer doelpunten, maar hadden de pech dat een inzet van Mike Kleijn werd gered door de Duitse doelman Max-Joseph Schmitt. Groen dacht even later wél de 3-3 te hebben gemaakt, maar daar ging een streep door omdat even daarvoor hands werd vastgesteld. In de absolute slotseconden tikte Schmitt bovendien een ziedend afstandsschot van Ayoub Ouarchi nog via de lat over het doel. Daardoor bleef het bij 3-2, en is na AZ dus ook Feyenoord klaar in de Youth League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zeker geen schande. Jong feyenoord speelt nou niet bepaald veel wedstrijden en de competitie waar ze in spelen zijn maar paar elftallen, en München speelt sterke jeugdcompetie. Als je dan ziet dat er zelfs nog een 3-3 in de lucht hing dan hebben ze het gewoon goed gedaan

FCJel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit is onder de 19, wat vroeger de A1 was. Jong Feyenoord is het tweede.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ok, maakt het nog steeds niet veel minder qua prestatie

FCJel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Nee zeker niet, erg knap. Ook mooi dat van persie zo aan de weg timmert met zijn trainerscarriere.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen