Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot schuift tegen AS Roma met zomeraanwinst

22 februari 2024, 07:49   Bijgewerkt: 22 februari 2024, 19:24
Foto: © Imago

Feyenoord-trainer Arne Slot bouwt in de terugwedstrijd tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League wat meer zekerheid in ten opzichte van het thuisduel met RKC Waalwijk (1-0). Waar Yankuba Minteh afgelopen zondag nog aan de aftrap verscheen, heeft Slot in zijn opstelling donderdagavond een plekje ingeruimd voor Ramiz Zerrouki. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Daardoor schuift Calvin Stengs een linie naar voren.

Feyenoord aast op revanche tegen AS Roma. Na de nederlaag in de finale van de Conference League in 2022 en de teleurstelling in de kwartfinale van de Europa League vorig jaar hoopt de formatie van Slot donderdagavond wél als winnaar van het veld te stappen. De Rotterdammers beleefden echter een onrustige aanloop naar het heenduel met de Romeinen. Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber waren vanwege fysieke klachten al niet inzetbaar, maar daar kwam Lutsharel Geertruida nog bij, terwijl Santiago Giménez niet fit genoeg was om te starten. Feyenoord kwam desondanks op een 1-0 voorsprong. Romelu Lukaku zorgde in de tweede helft voor een 1-1 eindstand.

Artikel gaat verder onder video

De Rotterdammers moeten in de return dus flink aan de bak om kwalificatie voor de volgende ronde veilig te stellen. Gelukkig voor Slot kan hij donderdagavond beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie. Het doel wordt uiteraard verdedigd door Timon Wellenreuther. De achterhoede gevormd door - van rechts naar links - Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Op het middenveld verwacht het Algemeen Dagblad een basisplaats voor Zerrouki. De Algerijn verscheen vorige week in de heenwedstrijd ook al aan de aftrap. Hij wordt op het middenveld vergezeld door Mats Wieffer en Quinten Timber.

Door de ‘rentree’ van Zerrouki - die tegen RKC Waalwijk helemaal niet in actie kwam - schuift Stengs een linie naar voren. Hij treedt in Stadio Olimpico aan als rechtsbuiten. Giménez is de spits, terwijl Igor Paixão op de linksbuitenpositie de voorkeur krijgt boven Luka Ivanusec. Laatstgenoemde was in de thuiswedstrijd tegen RKC nog een van de uitblinkers bij de regerend landskampioen, maar Slot kiest in Italië toch weer voor Paixão, die zeven dagen geleden nog de Rotterdamse treffer voor zijn rekening nam.

De tweede ontmoeting tussen AS Roma en Feyenoord in de tussenronde van de Europa League begint om 21.00 uur.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Giménez, Paixão.

Feyenoord plaatst zich vanavond voor de volgende ronde van de Europa League

Laden...
637 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat gaat hem niet worden vanavond. Roma is een maatje te groot voor Feyenoord. En zeker als je Zerrouki opstelt. Het is geen schande om uitgeschakeld te worden door AS Roma die hebben nu eenmaal meer geld te besteden dan Feyenoord. Maar goed de bal is nog steeds rond. Laat me graag verrassen.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoop op een overwinning , denk een gelijk spel met strafschoppen

Leny
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het word heel moeilijk maar als de vorm van gimenez vanavond terugkeerd en timber weer terug is kan het misschien toch nog een hele mooie avond worden. Feyenoord succes hoop dat het dit keer wel lukt

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

ik ben blij dat er meer basisspelers bij zijn. Als we ze weer afbluffen.... kan het alle kanten opgaan. Vergeet niet As Roma is de favoriet maar voetbal is vorm van de dag. Het zou mooi zijn als we toch een 1-0 eruit slepen......

Mike
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik schrik altijd van de balhandelingssnelheid van Zerrouki. Hoop dat hij mij vandaag verrast. En als we dat combineren met iets meer balvastheid en efficientie, dan hoop ik op een mooie uitslag. Maar ja, Roma heeft aan een halve kans genoeg en kunnen goed verdedigen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hoe het ook loopt, ik hoop op een wedstrijd als vorige week : 2 teams die willen voetballen in plaats van 1 met een laffe tactiek (maar die coach is weg dus er kan gevoetbald worden) Als dat gebeurd en feyenoord zou dan eruit vliegen dan heb ik daar vrede mee, maar liefst zie ik ze doorhaan

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zerrouki zou ook mijn keuze niet zijn . Maar aan de andere kant speelde hij prima in madrid. Ik zie voor ons meer kans nu zonder mourinho ,maar dan moet idd alles kloppen . Roma zeker de favoriet .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nu mensen als Gimenez en Timber terug zijn heb ik er wel vertrouwen in. Echt een mooie avond voor die Mexicaan om over zijn dooie punt heen te komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen