Gigantisch compliment voor Henderson: ‘Dat was toentertijd ongeveer het moeilijkste wat je kon doen, maar hem lukte het’

5 februari 2024, 14:03
Foto: © Imago

Lee Cattermole (35) heeft tegenover Trouw zijn licht laten schijnen over Jordan Henderson, met wie hij in zijn tijd bij Sunderland samenspeelde. Cattermole is onder de indruk van de middenvelder die afgelopen weekend zijn debuut maakte bij Ajax.

Henderson stond aan de aftrap bij de wedstrijd tegen PSV (1-1 eindstand). De middenvelder speelde uiteindelijk negentig minuten en maakte een prima indruk. Cattermole noemt zijn oud-ploeggenoot een ‘ongelooflijke communicator’: “Hij communiceert agressief en veeleisend. Net als ik, maar de aanwijzingen die hij doorgeeft zijn ook simpel en inhoudelijk”, begint de Engelsman.

Artikel gaat verder onder video

“Wie je moet dekken. Wie druk zet, wanneer, wanneer niet. Als Jordan iets niet van je pruimt, zegt hij het direct. Maar hij is ook de eerste die zegt: geweldige pass, goed gedaan”, gaat Cattermole verder. De 35-jarige oud-middenvelder speelde in het begin van zijn loopbaan samen met Henderson. Hij zag al snel dat de Ajacied een grote toekomst voor zich had.

In 2011 vertrok Henderson voor twintig miljoen euro naar Liverpool, waar hij de aanvoerdersband van clublegende Steven Gerrard overnam. Met de band om zijn arm won Henderson uiteindelijk de Premier League en Champions League. “Gerrard opvolgen was toentertijd ongeveer het moeilijkste wat je kon doen”, blikt Cattermole terug. Henderson lukte het, stelt de oud-speler van VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Lol Personen die op het hoogste niveau hebben gevoetbald en een mening hebben over Henderson hebben zijn allemaal niet wijs. Maar iemand die op het laagste niveau heeft gevoetbald is geloofwaardig (Sunderland AFC, VVV-Venlo en Wigan Athletic FC)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen