Go Ahead-supporters ontsieren derby met spreekkoren over Bram van Polen

11 februari 2024, 13:13
Foto: © ESPN

Go Ahead Eagles-supporters hebben het zondagmiddag in de derby tegen PEC Zwolle gemunt op Bram van Polen, die zijn vijfhonderdste officiële wedstrijd voor de Zwollenaren speelt. De aanvoerder van de Zwolse kreeg in De Adelaarshorst al vroeg te maken met een biertje dat over hem heen werd gegooid, maar had ook last van homofobe spreekkoren.

Na ruim dertig seconden spelen kreeg de aanvoerder van PEC Zwolle aan de zijlijn een bekertje bier naar zich toegegooid, waarna scheidsrechter Dennis Higler het spel besloot stil te leggen. Het clubicoon is overduidelijk niet populair in Deventer, wat te verwachten is bij een burenruzie tussen de twee Overijsselse clubs. Opvallend was dat scheidsrechter Higler na het incident met het bekertje besloot om op het veld te blijven en de wedstrijd na drie minuten weer te hervatten, in plaats van dat de arbiter met de twee ploegen de kleedkamer opzocht.

Artikel gaat verder onder video

Later in het eerste bedrijf kreeg Van Polen in Deventer te maken met homofobe spreekkoren richting zijn persoon: 'Bram van Polen is homo', was zondagmiddag meerdere keren luid en duidelijk te horen in gedurende de derby. Het zijn spreekkoren die nog steeds vaak te horen zijn in voetbalstadions, zo ook vorig seizoen bij PSV'er Xavi Simons. De KNVB wil dat bij langdurige en aanhoudende homofobe spreekkoren, wedstrijden worden stilgelegd door de arbitrage.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zo ontzettend lastig om tegen spreekkoren iets te doen. Er zitten altijd figuren tussen die het nodig vinden om van alles te roepen of geluiden te maken. Ook als je uitsupporters zou weren, los je dit niet op. Ze zitten namelijk ook bij de thuisspelende ploegen. Helaas een gebed zonder einde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen