Jeugdspeler die Ajax op 11-jarige leeftijd al betoverde blijft furore maken

20 februari 2024, 18:05
Foto: © Imago

Ajax wil Sean Steur belonen voor zijn ontwikkeling, zo schrijft Ajax Showtime dinsdagochtend. De zestienjarige middenvelder zou binnen de club de status van toptalent genieten. Om die reden hoopt Ajax hem zo spoedig mogelijk een contract te laten tekenen.

Ajax is van plan om de gesprekken binnenkort op te starten. De contractonderhandelingen met jeugdspelers lagen een tijd stil door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar, maar worden inmiddels uitgevoerd door Kelvin de Lang. Dit seizoen tekende nog geen enkele jeugdspeler een contract bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Qua leeftijd zou Steur thuishoren in de Onder 16, maar is vast onderdeel van de Onder 17 en debuteerde al bij de Onder 19. Vanaf komend seizoen wordt Ajax Onder 18 opgeheven en vervangen door Ajax Onder 19; het is nog de vraag of Steur dan bij de Onder 17 blijft, of de stap gaat zetten naar de Onder 19.

Vorig seizoen was hij op vijftienjarige leeftijd de jongste speler op de Future Cup. Zijn talent wordt onderschreven door Ajax: het vastleggen van Steur zou 'de hoogste prioriteit' hebben binnen de Johan Cruijff ArenA. Steur kan als controlerende en aanvallende middenvelder uit de voeten.

Steur maakte op 11-jarige leeftijd al indruk

Steur kreeg de Johan Cruijff ArenA in oktober 2018 al eens op de banken. De destijds elfjarige speler wist de bal liefst 2245 keer hoog te houden voorafgaand aan een competitiewedstrijd tegen AZ. Hij moest toen stoppen omdat de wedstrijd zou beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Mooi begin, er komt weer beweging in aanpak van de jeugdspelers van Ajax, het was altijd al een handelsmerk van de Amsterdammers, ga maar na spelers als o.a. Seedorf, Sneijder, Kluivert, Davids, allemaal internationale winnaars. Toen het met Bayern München niet zo lekker ging en met Ajax wel, kwamen de Zuidduitsers regelmatig voor een werkbezoek en advies naar Ajax toe om de jeugdopleiding te kopiëren en met succes. Op dit moment is er ook nog een Jan Faberski en dat Marokkaanse wonderkind afkomstig van Anderlecht, waarvan zijn naam mij telkens ontschiet, Damian vd Vaart, zoon van Vink en nog veel meer talentvolle jeugdspelers die zeker in de (nabije-)toekomst van zich zullen doen laten spreken. Indirect was het scouten door Huntelaar en Veldmate geen succes. Hopelijk kan de van ManCity overgekomen Kevin de Lang daar positieve veranderingen in brengen. Wij wachten het af. Deze Sean Steur is mij niet opgevallen. Voor het overige: "there will be laughter after pain and there will be sunshine after rain".

Goku
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Volgens mij kloppen foto en leeftijd niet bij elkaar, maar mooi voor die jongen

Mike
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Altijd goed als de nieuwe jeugd een kans krijgt vooral als deze zo veelbelovend is. Enige probleem is dat dit bij de verkeerde topclub is (geintje). Op naar een nieuwe generatie van top talenten (en hopen dat die bij Feyenoord beter zijn/worden dan Ajax). Maar we moeten toch ooit wereldkampioen worden als Nederland...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen