De Bruyne bezig aan laatste maanden bij Manchester City? 'Hij is niet compleet tegen dat idee'

27 februari 2024, 09:22
Foto: © Imago

Aan het huwelijk tussen Kevin de Bruyne en Manchester City zou komende zomer na negen jaar weleens een einde kunnen komen, schrijft de doorgaans goed ingevoerde Belgische journalist Sacha Tavolieri. Het aantrekken van de 32-jarige Belg zou tot de topprioriteit van de steenrijke competitie van Saudi-Arabië zijn aangewezen, en de speler zelf zou in tegenstelling tot eerdere berichten niet onwelwillend tegenover een vertrek naar dat land staan.

Tavolieri schrijft op X dat de interesse vanuit de Saudi Pro League in De Bruyne nu bevestigd kan worden. Bovendien zouden de beleidsbepalers van de competitie in de Belgische middenvelder het belangrijkste target voor komende zomer zien: "Er is nog geen bod op tafel gekomen, maar de Saudi's gaan komende zomer, na het EK, alles op alles zetten om De Bruyne te overtuigen", schrijft de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien zou De Bruyne, die tijdens de eindronde in Duitsland zijn 33ste verjaardag viert, zelf wel oren hebben naar een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië. "Hij is niet compleet tegen dat idee, in tegenstelling tot wat eerder is gezegd", weet Tavolieri. Afgelopen zomer raakte Manchester City al twee spelers uit het elftal dat de treble won kwijt aan de steenrijke Saudische competitie. Riyad Mahrez verkaste voor 35 miljoen euro naar Al-Ahli, terwijl het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo 27,5 miljoen euro neertelde voor verdediger Aymeric Laporte.

De Bruyne staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Manchester City, dat destijds 76 miljoen euro overmaakte om de Belg over te nemen van VfL Wolfsburg. Inmiddels staat hij in alle competities op 367 wedstrijden voor de topclub, waarin hij 98 keer scoorde en liefst 161 assists achter zijn naam verzamelde. Op de eerste speeldag van het huidige seizoen liep hij tegen Burnley een hamstringblessure op die hem tot januari aan de kant hield. Het contract van De Bruyne in Manchester loopt nog door tot medio 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen