Sensationele transfer op handen: Ajax doet tegenbod van zeventien miljoen euro

1 februari 2024, 20:17   Bijgewerkt: 1 februari 2024, 20:29
Foto: © Imago

Ajax staat op de slotdag van de winterse transferperiode open voor een vertrek van Chuba Akpom naar Nottingham Forest, zo meldt Mike Verweij donderdagavond. Volgens de journalist van De Telegraaf hebben de Amsterdammers de Premier League-club een tegenvoorstel gedaan van zeventien miljoen euro. 

Eerder op de avond meldde Verweij dat Nottingham Forest een openingsbod van vijftien miljoen euro op Akpom had neergelegd bij Ajax.  De journalist meldde toen nog dat het onzeker was of de Amsterdamse club überhaupt bereid is om mee te werken aan een laat vertrek van de spits, die sinds afgelopen zomer actief is in de Johan Cruijff ArenA.

Artikel gaat verder onder video

Verweij verzekert nu echter dat Ajax openstaat voor een vertrek van Akpom naar Nottingham Forest. “Nadat de huidige nummer zestien van de Premier League een openingsbod deed van in totaal vijftien miljoen euro, kwamen de Amsterdammers razendsnel met een tegenvoorstel: zeventien miljoen euro en meer zekerheid dat Nottingham Forest de spits uiteindelijk moet kopen”, schrijft hij.

Nottingham Forest denkt aan een constructie waarbij Akpom in eerste instantie wordt gehuurd met een optie tot koop. “Die zou bij een bepaald aantal wedstrijden automatisch worden gelicht. De onderhandelaars namens Ajax willen dat aantal (fors) naar beneden en ook een koopverplichting voor Nottingham bij degradatie uit de Premier League”, klinkt het.

Nottingham Forest vindt het tegenvoorstel van Ajax (vooralsnog) onacceptabel, aldus Verweij. Akpom zelf vertrekt naar verluidt graag bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen