Valentijn Driessen gelooft zijn ogen niet en is genadeloos voor Jordan Henderson

4 februari 2024, 07:32
Foto: © Imago

Valentijn Driessen is bepaald niet onder de indruk geraakt van het debuut van Jordan Henderson bij Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft na de wedstrijd tegen PSV (1-1) dat de eerste kennismaking met Henderson ‘een bijzonder ontnuchterende ervaring’ was en ‘vooralsnog niet smaakt naar meer’.

“Tegen PSV moest de Engels international en met Liverpool winnaar van de Premier League en Champions League met de billen bloot”, schrijft Driessen in een column. “In één klap prikte Henderson de ballon vol verwachtingen door en maakte zelf een eind aan de Henderson-hype.” Volgens Driessen bezorgde Henderson alle toeschouwers, onder wie Engels bondscoach Gareth Southgate, ‘een koude douche’.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Henderson pakt teamgenoot aan bij Ajax: 'Hij geeft hem 45 minuten lang op zijn ...'

“In de rust werd zelfs gegrapt dat het leuk zou zijn als de Engelsman in de tweede helft zijn debuut zou maken”, vervolgt Driessen. Hij beschrijft Henderson als ‘onzichtbaar’ en ‘plichtmatig’. “Met balletjes breed over maximaal vijf meter en achter PSV’ers aan sjokkend had Henderson geen enkele inbreng. Ja, hij roerde zijn mond, speelde de verkeersagent en klapte zijn handen stuk, maar voor wat of wie eigenlijk?”

“Aan de bal toonde hij geen enkel initiatief, speelde weliswaar naar de goede kleur, maar meer achteruit dan vooruit en eenmaal over de middenlijn zag de nieuwe nummer 6 geen enkele optie vooruit”, merkt Driessen op. “En dat in de Eredivisie, weliswaar tegen PSV, maar niet het niveau van de Premier League. Wat een armoede.”

Ben je het eens met de kritiek van Valentijn Driessen op Jordan Henderson?

Laden...
5612 stemmen
Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    61
    + 1
avatar

Ik heb waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Ik zag iemand die het elftal goed ondersteunde, hard werkte, gaten dicht liep en andere voetballers beter liet voetballen. Iemand die het strategisch plan goed uitvoerde, en andere spelers dwong het uit te voeren. PSV was niet zo oppermachtig als in elke andere wedstrijd. De uitslag van vandaag was niet onterecht. PSV was in fases beter, maar Ajax heeft dikke kansen gekregen. Maar ja, ik ben maar een domme feyenoord fan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Goed gezien Mike, ik zou je niet kunnen verbeteren. Als alle kansen van beide zijden werden benut dan zou de einduitslag 3- voor Ajax zijn: Berghuis, Brobbey en Taylor voor Ajax en Luuk de Jong tweemaal dit inclusief die prachtige kopbal van hem in de linker bovenhoek.

Rubio39
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Joh die driessen moet zijn mond snoeren. Hij zegt dat hij een ajax-watcher is. Maar is alleen anti-ajax. Henderson speelde goede pot.zeker voor zo eerste keer

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Joh die driesseb had gewoon 100% gelijk.Hij speelde een goede pot 🤣🤣🤣🤣. Lacheman met jou 🤣🤣🤣🤣Dit had een mislintat aankoop kunnen zijn. De zoveelste dure miskoop ,te oud te duur en te traag.

Hans van Roest
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zielige Feyenoordsupporter-reactie...

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

1908, je begint bang te worden voor die 2e plaats hè, je angst trillingen kun je al tot in de ballen van mijn hond voelen.

gtsb
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

1908 je bewijst onze club geen dienst met je reacties. Kom gewoon met normale nette kritiek .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Netjes man ! Zou iedereen moeten doen normale kritiek maar hou het netjes geld voor fans van elke club !!!!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Succes vanmiddag gtsb en goku .

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dank je . Zal niet makkelijk zijn . Maar we gaan er voor

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Doe het voor ons zijn we weer stukje dichter bij plaats 4 !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Moet jij zeggen 1908, zag je hoe zielig die stumperd van tientallen miljoenen die Gimenez op het bankje zat te schamen ? Alleen uit een mazzel rebound kwam de 0-1 tot stand, verder niets. Aankopen als Zerrouki, Stengs, Ivanusec gehuurde Minteh speelden die ook mee ? Ik heb ze niet gezien.

gtsb
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zeeuwke ik gun het jou en andere ajacieden . Alleen succesajacieden als krotje en kc niet .

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

gtsb hap hap hap, ik heb jouw gunst niet nodig en ik weet zeker KC ook niet. Laat me beginnen dat ik sinds jaar en dag Feyenoord altijd een respectabele club vond, een club met historie, de eerste EC1 winnaar van Nederland. Feyenoord leverde ook veel topspelers af, maar door jouw reacties gtsb krijg ik een afkeer van Feyenoord. Op alle artikelen over alles wat BIJ Ajax gebeurt doe jij je zegje onder het mom van een mening en dan op zo'n sneaky manier dat altijd verborgen kritiek op Ajax overheerst. Kijk als jij en anderen een mening over wat er MET Ajax aan de hand is hebt, een wedstrijd analyse b.v. dan heb ik daar geen bezwaar tegen, maar jij doet je zegje over spelers van Ajax zoals nu over Henderson, Brobbey. Potverdikkeme jij bent geen Ajaxsupporter, maar Feyenoorder, waarom toch altijd die bemoeizucht met Ajax. Ga je met je Feyenoord bezig houden, daar is het momenteel ook niet alles OK. Nogmaals alleen door jouw persoon krijg ik een hekel aan Feyenoord, alleen door jou. Ook jouw zieke idee dat jij KC en mij er van beschuldigde één persoon te zijn, triest. Met andere Feyenoorders heb ik altijd vruchtbare discussies, maar jij bent een gluiperd. Zo lang jij in Ajax-artikelen met wat er BIJ Ajax gebeurt je bezig houdt krijg je gegarandeerd tegenreacties, blijkbaar vind je het niet erg, dan zeg ik ga zo door.

Dug out
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat een droeftoeter is die Driessen. Eindelijk is er rust in het spel van Ajax te vinden. Henderson laat iedereen beter voetballen bij Ajax. Had Driessen verwacht dat Henderson 5 goals zou maken? Tja, jammer voor je Driessen…

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat verwacht niemand . Maar als je henderson gevolgd hebt de laatste jaren(wat velen denk ik niet echt gedaan hebben). Weet je dat het steeds minder werdt . Dat wat je gisteren zag is het . Dan kun je je afvragen of dat het geld waard is . Gisteren was een goed resultaat maar je moet wel verder kijken . Toppers staan opzich en dan hoef je niemand te motiveren . Zeker niet als je thuis speelt tegen een toch arrogante gemakzuchtige tegenstander .

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

hap hap hap Ajax is niet Henderson alleen, Ajax speelde goed gezien de omstandigheden waarin Ajax zich bevindt en wees blij dat het 1-1 werd, scheelt weer 2 punten verschil van de top club uit Eindhoven op de club uit 010.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

hap hap hap gtsb, ik volgde Henderson altijd al via Viaplay en The Match of the Day, wat wil jij nou weer beweren, opscheppen weer ?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Driessen weet volgens mij 1. totaal niet wat voor soort speler Henderson is en 2. waar Henderson voor is gehaald. Ajax had ervaring nodig en Henderson wilde terug naar Europa. Hiermee hebben Ajax en Henderson elkaar geholpen. Het is geen uitblinker, maar wel iemand die met zijn ervaring bij kan dragen. Alleen mensen zonder voetbalkennis denken dat Ajax hem heeft gehaald om opeens een wereldploeg te worden. Ben er wel klaar mee.

Hans van Roest
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Tja, je reactie zegt genoeg over je voetbalkennis...

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Maak mezelf denk niet duidelijk. Vooral de ervaring en het kunnen helpen van het team, coaching etc. On top of that, natuurlijk moet hij ook wat kunnen maar dat kan hij ook. Maar het idee was niet dat Henderson gelijk Kevin de Bruyne 2.0 zou worden bij Ajax en Ajax een wereldploeg zou maken. Dat lijkt me ook vrij logisch. Met "geen uitblinker" bedoel ik iemand die echt heel erg opvalt. Maar is wel belangrijk met de dingen waar vrij weinig mensen op letten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Bean, by the way hoeveel verdien jij eigenlijk en hoe oud mag je zijn ? Je maat mij weer aan het huilen met je opmerking Bean.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bean je maakt mij weer verdrietig.

Carel1988
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

De middenvelder van Ajax verstuurde liefst vijftien passes in het laatste gedeelte van het veld en die kwamen allemaal aan. 2e meest gelopen meters van alle spelers op het veld. Misschien moet Valentijntje even de feiten checken voordat ie weer eens onzin uitkraamt. Waardeloze riooljournalist

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hadden we dan positieve woorden van Driessen verwacht? 😂 Daar is hij niet zo goed in.

Waarom19
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Driessen is toch die wijsneus die zelf nooit gevoetbald heeft en wilt scoren over de rug van voetballers. Ik zal geen traan laten als hij een keer de verkeerde tegenkomt.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Het is echt hilarisch hoe meerdere mensen in de comments en meneer Driessen blijkbaar nog nooit naar Liverpool gekeken hebben. En verwachten van een Passieve controleur dat hij ineens allemaal geweldige dingen laat zien. Statestieken laten zien dat Henderson een prima pot speelde niks speciaals maar wat wel speciaal is is dat Ajax voor het eerst dit seizoen geen gaten kaas was daarvoor is Henderson gehaald.

Waarom19
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Typisch Valentijn Driessen die er blijkbaar van geniet om spelers op een laffe manier kapot te schrijven terwijl hij zelf nog nooit gevoetbald heeft. En dat is dan de sportchef voetbalzaken bij de Telegraaf . Wat een K krant met een wijsneus op de sport redactie.

CR14 Arena
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die kan maar één ding en dat is zeuren en zeiken heeft altijd wat te ouwehoeren Het zelfde als bij VI ook zulke zeuren weten alles beter kunnen alles beter

JopieW
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Was de azijn weer in de aanbieding in Westland? Wat een droeftoeter is die Driessen!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen koopt bijna alle azijn op en als hij echt teveel heb gekocht gunt hij bean nog wat !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen