'Ik kan me niet voorstellen dat je na negentig minuten niks doen aanvoerder van Ajax kunt worden'

10 februari 2024, 10:44
Foto: © Imago

Valentijn Driessen had zich niet kunnen voorstellen dat John van ’t Schip Jordan Henderson had aangewezen als tijdelijke nieuwe aanvoerder. Ajax bracht vrijdag het slechte nieuws dat Steven Bergwijn voorlopig aan de kant staat met een hamstringblessure, waardoor de aanvoerdersband de komende wedstrijden door iemand anders gedragen moet worden. Henderson werd naar voren geschoven als ideale vervanger, maar Van ’t Schip kiest voor Steven Berghuis.

De blessure van Bergwijn is ‘echt wel een aderlating’ voor Ajax, zegt Driessen in Kick-off Eredivisie op de website van De Telegraaf. De aanvaller keerde vorige week in de topper tegen PSV juist nog terug van een kleine blessure, die hem een week eerder op bezoek bij Heracles Almelo aan de kant hield. De aanvoerder Bergwijn ben ik niet zo weg van, maar de speler Bergwijn is voor Ajax natuurlijk een uitstekende speler. International, vier goals volgens mij en zeven assists in zestien wedstrijden (zeven doelpunten en vier assists, red.). Dat zijn echt wel acceptabele aantallen, stelt Driessen, in een voor Bergwijn zeker niet ‘aller gelukkigst’ seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Door de blessure van Bergwijn moest Van ’t Schip dus een tijdelijke nieuwe aanvoerder aanwijzen. Ajax-fans gingen er vanuit dat Henderson na zijn komst al meteen zou worden benoemd tot captain, maar Van ’t Schip vertelde tijdens diens presentatie in de Johan Cruijff ArenA dat de band bij Bergwijn om de arm zou blijven zitten. Henderson leek ook nu een belangrijke kanshebber, maar de interim-hoofdtrainer kiest voor Berghuis. Driessen had ook voor hem gekozen. Wie het nu gaat worden? Ik denk toch Berghuis, zei de verslaggever vrijdag al. Hij was al de nummer twee, dus in feite zou je moeten zeggen: daar houd ik gewoon aan vast. Dan kun je als nummer drie altijd nog voor Henderson kiezen. Maar ik kan me niet voorstellen dat je na negentig minuten niks doen aanvoerder van Ajax kunt worden.

Henderson debuteerde vorige week in de thuiswedstrijd tegen PSV in het wit-rood-wit. De Engelsman deed meteen negentig minuten mee en prompt lag het bij Ajax een stuk minder open. Henderson was verbaal aanwezig en zette het direct neer. Driessen had echter vooral in balbezit meer verwacht van de voormalig Liverpool-aanvoerder.

Berghuis is een logische vervanger van Bergwijn als aanvoerder

Laden...
612 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Figaro
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die zoveel onzin weet te zeggen en schrijven nog salaris krijgt.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Snap niet dat ze die onzin van Driessen publiceren !!!!

78Rico
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wellicht moeten we allemaal continu Valentijn gaan afrekenen. Op elk artikel elke opmerking en elk tv optreden helemaal plat gooien met negatieve mails 😭😭😭😭

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je stuurt Verweij 1x een bericht of die zich bij de feiten wilt houden en geen onzin in zijn podcasts wilt verkopen. Direct geblokkeerd, Valentijn zal van hetzelfde niveau zijn😂

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ja dat helpt rico . Zolang veel mensen deze man zo serieus nemen dat ze reageren en hem een podium geven . Zal hij dit blijven doen . Wat ik hier al eerder zei laat al dit soort media lekker hun mening hebben . Vorm gewoon je eigen mening

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De aanvoerder is ook niet altijd de beste voetballer van het team. Dat vraagt namelijk andere kwaliteiten.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Begin met toch gruwelijk te ergeren aan Driessen. Als hij zijn vizier op iemand gezet heeft, laat hij niet meer los. Het is een groot ongenuanceerd verhaal, aan één stuk door zeiken over dezelfde persoon. Had lang respect voor hem, maar met zijn strijd tegen Henderson valt hij toch erg door de mand bij mij. Wat een afschuwelijk mannetje is hij, bah bah en nog eens bah.

Sjef24
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wie neemt die "betweter" Driessen nu nog serieus niet merr op reageren dan stopt het vanzelf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen