Henderson protesteert tevergeefs, moeilijke blik bij Van 't Schip: Ajax op achterstand in Heerenveen

11 februari 2024, 14:55   Bijgewerkt: 11 februari 2024, 15:27
Foto: © ESPN

SC Heerenveen heeft al snel de leiding genomen in het thuisduel met Ajax. De als spits opgestelde Pelle van Amersfoort knikte tegendraads raak namens de Friezen en liet Ajax-doelman Diant Ramaj kansloos.

Na tien minuten spelen verlengde Van Amersfoort rond de middenlijn een lange bal van doelman Mickey van der Hart. Via Patrick Walemark kwam het speeltuig uiteindelijk bij de mee opgekomen rechtsback Oliver Braude, die een voorzet de zestien inslingerde. Die viel op het hoofd van Van Amersfoort, die Ramaj vervolgens met het hoofd passeerde.

Artikel gaat verder onder video

Namens Ajax protesteerde Jordan Henderson nog wel bij de arbitrage. De Engelsman meende dat Van Amersfoort buitenspel stond op het moment dat Walemark de voorzet van Braude verlengd zou hebben. Scheidsrechter Danny Makkelie wachtte vervolgens het oordeel uit Zeist af, maar daar werd geconcludeerd dat de Feyenoord-huurling de bal niet geraakt had, waardoor de treffer van Van Amersfoort bleef staan: 1-0.

Volg hier live het duel tussen sc Heerenveen en Ajax

Na de openingstreffer ging het van kwaad tot erger voor de Amsterdammers. Tien minuten na de 1-0 raakte Thom Haye de lat boven Ramaj. Kort daarna had Ajax de pech dat een inzet van Kristian Hlynsson hetzelfde lot beschoren was. Kort voor rust verdubbelde Osame Sahraoui vervolgens de voorsprong voor de thuisploeg. De Noor schoot op aangeven van Van Amersfoort eerst nog tegen Josip Sutalo aan, maar werkte de rebound vervolgens alsnog langs Ramaj: 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat was toch wel een rood kaartje voor sosa. Je raad het al krijgt niks. Niks duizend keer herhalen en nog eens herhalen . Zou het komen omdat hij bij 020 speelt.

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Neem er nog een joh

Brigges
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Aan die twee Kroaten heb je helemaal niks. Zelden zulke slechte verdedigers gezien. En Brobbey staat er alleen voor Geen enkele andere volwaardige aanvaller te bekennen. Ben ook niet onder de indruk van Ramaj. Zie toch liever Olij onder de lat. Gemiste kans weer van Ajax De zoveelste.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax heeft liever centjes op de bank dan goeie voetballers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen