Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ’t Schip grijpt in en doet wijziging in defensie tegen PSV

3 februari 2024, 08:45   Bijgewerkt: 3 februari 2024, 09:05
Foto: © Imago

Josip Sutalo keert terug in de basisopstelling van Ajax in de wedstrijd tegen PSV, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De Kroatische verdediger, die het afgelopen duel tegen Heracles Almelo ontbrak, neemt de plek in van Ar’jany Martha, die op de reservebank plaatsneemt.

Martha stond in de uitbeurt tegen Heracles opgesteld als linksback, maar wordt dus vervangen door Sutalo, die de plek als centrumverdediger inneemt. Hierdoor schuift Devyne Rensch vermoedelijk door naar de linksbackpositie. Het AD denk dat Tristan Gooijer zijn basisplaats gaat behouden. Hij vormt, samen met Martha, Jorrel Hato en Sutalo het verdedigend blok voor de neus van doelman Diant Ramaj.

Artikel gaat verder onder video

De grootste blikvanger in het elftal van John van ’t Schip is uiteraard Jordan Henderson. De winteraanwinst gaat debuteren tegen PSV, zo verklapte de Ajax-trainer vrijdagmiddag al op de persconferentie. Henderson krijgt op het middenveld gezelschap van Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor. Benjamin Tahirovic, die tegen Heracles een goede wedstrijd speelde, verhuist naar de bank.

In de aanval heeft Van ’t Schip weer de beschikking over aanvoerder Steven Bergwijn. De vleugelspeler is waarschijnlijk fit genoeg om te starten tegen zijn oude werkgever, waardoor Carlos Forbs genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. Brian Brobbey en Steven Berghuis maken de voorhoede compleet. Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van PSV.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Wie voorspel jij als winnaar in De Topper?

Laden...
4013 stemmen
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Medic moet centraal achterin tegen De Jong. Is de enige grote en kopsterke verdediger die we hebben. Satulo heeft nu al zo vaak gefaald en hij mag maar blijven staan. Ben bang dat het een 1-4 of zo gaat worden. Trouwens is Rensch op links geen slecht plan, Bakayoko komt veelvuldig naar binnen met zijn linkerbeen.

Litmanen95/96
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik begrijp niet wat al die trainers met Taylor hebben. Ik zou eerder Tahirovic laten staan en Henderson de plek van Taylor geven. Hij laat continue zijn mannetje lopen, doet altijd maar half werk. Half druk zetten, of te laat druk zetten. Weinig inzicht, overschat zichzelf continue. Als hij het eens simpel zou houden. Een pass, een kaats, een loopactie zonder bal. Overigens helemaal eens met de tekortkomingen in de verdediging.

Henk Hak
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Helemaal juist tahiovic voor taylor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen