Steven Bergwijn is de komende weken, tijdens de interlandperiode, met maar één ding bezig

17 maart 2024, 21:09
Foto: © Imago

Steven Bergwijn probeert zijn stempel op Ajax te drukken door meer loopacties in de zestienmeter te maken. De aanvaller was bij zijn rentree tegen Sparta (2-2) meteen belangrijk door de eindstand op het bord te zetten. Hij kwam bij een voorzet van Chuba Akpom in het vijandelijke strafschopgebied goed voor zijn man en tikte binnen.

Bergwijn kwam zondag in de 56ste minuut het veld in, na enkele weken afwezigheid door blessureleed. Op dat moment stond zijn ploeg Ajax met 2-0 achter op Het Kasteel, het stadion van Sparta. Toch neemt de Ajacied geen genoegen met een gelijkspel. “Twee punten verloren”, zegt Bergwijn tegen ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Ajax had de wedstrijd ook nog kunnen winnen, toen de uitploeg bij een duel met Bergwijn aan een strafschop dacht. “Ik voelde een duw in mijn rug. Als de scheids de bal niet direct op de stip zou leggen, zou ik verwachten dat hij naar het VAR-scherm zou gaan kijken. Maar ja, het is gebeurd, het is wat het is.”

Bij zijn goal kwam Bergwijn goed voor zijn man en tikte hij een voorzet van Akpom binnen. “Ik heb vaak dat ik op zulk soort momenten aan het slapen ben. Maar daar werk ik aan. Ik zeg niet dat het nooit meer gaat gebeuren, maar ik probeer altijd ervoor te komen.”

De 26-jarige aanvaller geeft bovendien aan dat dik veertig minuten spelen voor hem nog zwaar was en dat hij weer wedstrijdfit moet worden. Bergwijn is niet opgeroepen voor het Nederlands elftal en dus gebruikt hij de komende periode voor één activiteit: “Trainen. Ik moet gewoon weer fit worden.”

Hoort een fitte Bergwijn altijd in de Oranje-selectie?

Laden...
219 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen