Ajax-speler zwaar aangeslagen na debuut: ‘Hoorde van hun dat ik het Ajax-niveau niet had’

7 maart 2024, 08:13
Foto: © Imago

Sivert Mannsverk kende een loodzware start bij Ajax. De middenvelder, die vorige zomer door de inmiddels vertrokken Sven Mislintat naar Amsterdam werd gehaald, moest het direct ontgelden in zijn eerste weken bij de club. Na een dramatisch debuut tegen FC Twente kreeg de Noor de volle laag.

Mannsverk werd door Maurice Steijn, die net als Mislintat al enige tijd is vertrokken bij Ajax, voor de leeuwen gegooid in de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1 nederlaag). Na 45 minuten had de oefenmeester genoeg gezien en slachtofferde de 21-jarige middenvelder. De kritiek die Mannsverk in de dagen, zo niet maanden erna kreeg, bleek gigantisch.

Artikel gaat verder onder video

“Ik wilde juist laten zien waar ik toe in staat was. Dan hoorde ik, ook van vrienden die nieuwsgierig waren naar de reacties, dat ik het niveau niet had”, zegt Mannsverk tegenover het Algemeen Dagblad. Daarbij komt dat de Noor tegen FC Twente speelde met een blessure. Die blessure hield hem vervolgens maanden aan de kant.

“Het was één van de zwaarste momenten uit mijn carrière. Ik had alleen in de Noorse competitie gespeeld. Alles was nieuw in Amsterdam. Ik werd geholpen, maar kon dat eigenlijk moeilijk van teamgenoten verwachten. Op dat moment had iedereen zijn eigen shit”, is de verdedigend ingestelde middenvelder eerlijk. Mannsverk, die tegen FC Utrecht een basisplaats had, start donderdagavond tegen Aston Villa vermoedelijk opnieuw bij de eerste elf. Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers.

Sivert Mannsverk gaat slagen bij Ajax

Laden...
2008 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Echt een goede speler dit. Heeft alles, techniek, flair, overzicht, sterk in duels. Wordt een goeie dit

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Vind ik ook, 2e goede aankoop van Mislintat, toch wel.

gtsb
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Knap naar 1 duel .

Swiebertje
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nee, deze jongen gaat het niet redden bij Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen