Alex Kroes scoort punten bij Ajax-achterban: ‘Dit had niemand verwacht, extra boost’

25 maart 2024, 11:00   Bijgewerkt: 25 maart 2024, 16:30
Foto: © Imago

Alex Kroes is officieel pas tien dagen werkzaam als algemeen directeur van Ajax, maar lijkt bij een deel van de Amsterdamse achterban nu al weinig fout te kunnen doen. De Utrechter maakte zondagavond als ‘special guest’ zijn opwachting in de theatershow van Kale & Kokkie in DeLaMar en scoort daarmee punten bij de supporters van zijn ‘nieuwe’ club.

Ajax maakte de komst van Kroes in september weliswaar al bekend, maar meldde tegelijkertijd dat hij pas op 15 maart officieel van start zou gaan als algemeen directeur. De voormalig bestuurder van Go Ahead Eagles en AZ zag zijn nieuwe club in de tussentijd zowel binnen als buiten de lijnen worstelen. Technisch directeur Sven Mislintat werd na de dramatisch verlopen Klassieker tegen Feyenoord op straat gezet, trainer Maurice Steijn trok een paar weken later de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht en Ajax vond zich na de 5-2 nederlaag tegen PSV op 29 oktober terug op de laatste plaats in de Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers stelden John van ’t Schip aan als interim-hoofdtrainer en onder hem werd de weg omhoog ingezet. Ajax leek in de tweede seizoenshelft weer uitzicht te hebben op de derde plaats en daarmee kwalificatie voor de voorronde van de Champions League, maar zakte de afgelopen weken opnieuw een aantal keer door het ijs. De gevallen grootmacht zag niet alleen plaats drie en vier uit het zicht verdwijnen, maar werd ook door Aston Villa op pijnlijke wijze uit de UEFA Conference League geknikkerd. Kroes staat voor de loodzware klus om Ajax er weer bovenop te krijgen, maar trapte onlangs al op de rem door te stellen dat meedoen om de landstitel in het volgende seizoen ‘niet realistisch’ is.

Die uitspraak van Kroes is niet door alle Ajacieden goed ontvangen, maar de nieuwe algemeen directeur heeft zondagavond bij een deel van de achterban toch weer wat punten weten te scoren. “In een uitverkocht DeLaMar staan Kale & Kokkie voor het eerst op de planken. De twee Ajax-analisten van AT5 kregen bij hun theatershow ook een speciale gast: de sinds kort begonnen Ajax-directeur Alex Kroes”, schrijft AT5. “Kale & Kokkie zijn het theater in gegaan omdat ze als duo veertien jaar bestaan, een mijlpaal die voor Ajacieden natuurlijk veel meer als een jubileum voelt dan tien of vijftien jaar. Bij een jubileum horen ook speciale gasten, waaronder dus Ajax-directeur Kroes”, zo klinkt het.

Kroes ging met de analisten in gesprek over zijn Ajax-jeugd én zijn nieuwe rol. “Veel Ajax-supporters zien hem als de redder van de club, maar Kroes vindt dat niet. Ook ging het nog over een oude bekende: het oude Ajax-logo. De nieuwe directeur is daar fan van”, zo leest het. De aanwezigen waren in elk geval blij met de opwachting van Kroes. “Ontzettend genoten van de Kale en Kokkie theatershow, maar dat Alex Kroes als special guest kwam binnenlopen was onverwacht en gaf de avond echt een extra boost”, zo schrijft iemand op X. “Ik dacht dat ik alles wel gezien had dit seizoen. Maar om Alex Kroes naast Kale & Kokkie te zien in een liveshow is toch weer een dingetje weer een hoogtepuntje”, schrijft een ander.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kale en Kokkie zijn helden, realistisch, scherp, kritisch, hebben zelfreflectie, nooit beledigend naar Feyenoord, PSV of AZ of Twente, echt Mokums en leven in alles wat Ajax is en zijn door-de wol-geverfde Ajax supporters, hebben recht van spreken.

RobinF
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De kale & tokkie, wat een trieste figuren zeg.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Vindt ene RobinF. Wie ? RobinF. Wie zeg je ? RobinF.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Vindt ene krotje Wie? Krotje: Wie zeg je? Krotje . RobinF heeft een mening die niet correct is in de ogen van meneer krotje . En zie wat er gebeurd :Kleineren !!!. Verder weer lekker huichelen krotje

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kale en Kokkie zijn wel echte fans in hart en nieren. Kan daar alleen maar respect voor hebben zullen altijd achter hun club staan, na een verliespartij staan ze er toch altijd weer.. kan menig supporter een voorbeeld aannemen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hè hè Rudolf21 je begint volwassen te denken. Kale en Kokkie zijn mijn helden, lekker echte mannen van de gestampte pot met hun heerlijke nuchtere Amsterdamse kijk op voetbal in tegenstelling tot een bekende gefrustreerde oud-voetballer van 70 plus plus plus zonder EK titel voor landen laat staan een WK-titel op zijn palmares, die denkt met zijn zegje nog altijd serieus genomen te worden, dus niet en in zijn kielzog menig andere oud-voetballers. Kale en Kokkie ademt top voetbal in Amsterdam.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Erger als dit seizoen gaan we niet meer meemaken. Eindigen als 5e is Ajax onwaardig natuurlijk. We zijn gewend om ieder seizoen kampioen of maximaal 2e te worden. Maar goed, dit hoort ook bij sport en het leven. We moeten van Kroes geen wonderen verwachten natuurlijk, maar met 3 a 4 sterke gerichte versterkingen doen we volgend seizoen weer mee om de titel. Een capabele trainer is erg belangrijk hierin. Met alle respect, kijk wat Slot met Feyenoord doet. Deze club is niet gewend om voor de prijzen te spelen, heeft geen wauw selectie, en toch spelen ze gewoon goed voetbal en vorig seizoen de titel en dit seizoen de beker. Maar Psv heeft voor volgend seizoen weer echte concurrentie, we komen eraan..

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Daar ben ik van overtuigd. De nieuwe messias is er namelijk. Kan niet meer verkeerd gaan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ach ja, nieuw seizoen nieuwe kansen en Ajax zal zeker vriend en vijand verrassen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

KJ hebben jullie nou eigenlijk wel een Messias ?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebben wij niet nodig krutje. En eind oktober is het alweer over en sluiten voor alex vanwege wanbeleid. Let maar op.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja Slot

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax gaat straks ten onder in de play offs, waarschijnlijk al tegen Fortuna Sittard van Danny Buijs. De hoop dat het beter wordt is lachwekkend. Denk juist dat het volgend seizoen nog erger gaat worden voor de Amsterdammers.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nou nou nou KJ 'hebben wij niet nodig', te zien aan de moeizame partijen, de niet beoogde successen en de uitverkoop in de zomer zouden jullie niet alleen een Messias nodig hebben maar ook en eerder een wonder neem ik aan, maar dit is mijn aanname.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Rudolf21, je schreef "Denk juist dat het volgend seizoen nog erger gaat worden voor de Amsterdammers". Ik heb het nare gevoel dat er juist in R'dam zuid veel onverwachte tegenslagen zullen plaatsvinden gek hè ? Er wordt nu tot het einde van dit seizoen geteerd op vergane succesjes. Er komt wel veel geld van de CL binnen, gelukkig maar dan kunnen jullie eindelijk eens betere spelers dan die er nu rondlopen kopen en proberen PSV de JC-schaal af te pakken. Heerlijk ik ga er voor zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen