Bayern doet er alles aan om toptrainer binnen te halen: ‘Er zijn weinig goede opties’

20 maart 2024, 17:08   Bijgewerkt: 20 maart 2024, 17:20
Foto: © Imago

Bayern München is hard aan het werk om Xabi Alonso komende zomer naar Beieren te halen. De huidige trainer, Thomas Tüchel, vertrekt na dit seizoen en de directie van de club weet dat er veel clubs azen op de handtekening van Alonso.

Sinds Tüchel zijn vertrek bij Bayern aankondigde is de geruchtencarroussel in Duitsland flink op stoom geraakt. Alonso doet het dit seizoen formidabel als coach van Bayer Leverkusen (ongeslagen lijstaanvoerder in de Bundesliga, kanshebber voor Europa League-winst) en bovendien is de Spanjaar een oud-speler van Bayern. Een match made in heaven zou je zeggen, maar andere clubs zitten ook achter Alonso aan.

Artikel gaat verder onder video

Liverpool verliest bijvoorbeeld ook zijn manager komende zomer, aangezien Jürgen Klopp heeft aangegeven The Reds te gaan verlaten. En door het potentieel enorme succes van Leverkusen dit seizoen kan Alonso ook besluiten bij de club te blijven.

In een interview met Ransport vertelde Uli Hoeness, oud-bestuurslid van Bayern, dat de Duitse Rekordmeister zeker achter de handtekening van Alonso aan zit. “Hij heeft laten zien een goede coach te zijn voor een grote club, maar het is een lastig verhaal. Clubs als Liverpool, Real Madrid, Leverkusen en Bayern zijn ermee bezig. Er zijn weinig goede opties: coaches die bij ons passen en beschikbaar zijn.”

Volgens journalist Florian Plettenberg hebben er al gesprekken plaatsgevonden en heeft Alonso nog geen ‘nee’ gezegd tegen Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen