Slecht nieuws voor Borussia Dortmund: basisspeler mist return tegen PSV

13 maart 2024, 11:00   Bijgewerkt: 13 maart 2024, 11:21
Foto: © Imago

Borussia Dortmund kan woensdagavond in de return tegen PSV in de achtste finales van de Champions League geen beroep doen op Julian Ryerson. Dat meldt Patrick Berger van Sky althans. Ryerson moest dinsdag de afsluitende training voor de ontmoeting in het Signal Iduna Park al aan zich voorbij laten gaan wegens een huidinfectie en is niet op tijd hersteld om in actie te kunnen komen. Marius Wolf is de vermoedelijke vervanger van de Noorse vleugelverdediger.

Ryerson maakte begin vorig jaar de overstap van 1. FC Union Berlin naar Borussia Dortmund en speelde zich bij de Duitse topclub vrijwel meteen in de basis. De Noor is ook dit seizoen zeker van zijn plek, al kampt hij wel regelmatig met fysieke ongemakken. Zo moest hij tussen 9 december en 2 februari al zeven competitiewedstrijden missen wegens een binnenbandblessure. Ryerson maakte op 9 februari zijn rentree binnen de lijnen en kon zodoende ook in de heenwedstrijd tegen PSV zijn opwachting maken, maar moet de return in Dortmund dus aan zich voorbij laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Ryerson kwam dit seizoen vooralsnog 23 keer in actie voor Bundesliga, goed voor drie doelpunten en assists. De Noor wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Wolf. De 28-jarige Duitser verscheen in de eerste weken van de huidige voetbaljaargang nog regelmatig aan de aftrap, maar moet sinds de jaarwisseling genoegen nemen met (korte) invalbeurten. Wolf kwam ook in de heenwedstrijd tegen PSV als invaller binnen de lijnen. Aan hem de taak om mogelijk Hirving Lozano uit te schakelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen