Derksen: 'Ik hoop dat Geertruida Slot tot de orde roept: zo gaan we niet met elkaar om'

4 maart 2024, 22:34
Foto: © Imago/Vandaag Inside

Johan Derksen vindt dat spelers van Feyenoord hun trainer Arne Slot tot de orde moeten roepen. Zondag werd spits Ayase Ueda vijf keer van de bank geroepen om zich warm te lopen, maar hij viel uiteindelijk niet in tegen PSV.

Eerder op de maandag sprak René van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp al zijn verbazing uit over het warmlopen van Ueda. Hij zag hem in de eerste helft tweemaal tien minuten warmlopen, waarna Ueda in de tweede helft nog driemaal van de bank kwam. Dat gebeurde volgens Van der Gijp in de 55ste, 75ste en 87ste minuut. Maandagavond brengt Van der Gijp het onderwerp ook ter sprake bij Vandaag Inside, waarna Derksen een beroep doet op andere spelers.

Artikel gaat verder onder video

“Dan hoop ik altijd op mensen met karakter. Ook een aanvoerder die zoiets ziet (Lutsharel Geertruida, red.), of iemand uit de spelersraad, kan zeggen: ‘Zo gaan we niet met elkaar om’”, aldus Derksen. Volgens Van der Gijp zit het gedrag van Slot ‘tegen vernedering aan’. “Als je hem drie minuten voor tijd laat warmlopen… Die jongen gaat niet meer invallen. Dat is zo vernederend. De andere keren liep hij nog samen met anderen, maar de vijfde keer liep hij in z’n eentje. Dat moet je hem niet laten doen.”

Lees ook: René van der Gijp: 'Slot gaat gênant om met Ueda'

Derksen wijst erop dat Slot zelf ook heeft gevoetbald. “Die moet weten dat je iemand niet een paar minuten voor tijd moet laten warmlopen als hij nog maximaal een minuut kan meedoen.” Ueda is de duurste aankoop ooit van Feyenoord en lijkt vooral gehaald als opvolger van Santiago Giménez. Dit seizoen is hij tweede keus: de Japanner kwam tot zestien competitieduels, waarvan vijftien als invaller. Scoren deed hij pas eenmaal.

Ben je het eens met Johan Derksen?

Laden...
1162 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mischien lag iemand net ervoor op de grond of was iemand herhaaldelijk aan zn hamstring aan het voelen kunnen allemaal redenen zijn. Als je gevoetbald heb weet je dat er verschillende scenario's zijn . Als je nog nooit gevoetbald heb en totaal geen verstand van voetbal heb zeg je : Inderdaad wel heel raar gedrag van Slot.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik vind die Slot helemaal geen aardige kerel. Het is toch van de gekke om iemand 4 keer warm te laten lopen en niet gaat wisselen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je hoeft toch geen verstand van voetbal te hebben om te kunnen constateren dat je gebruikt wordt. Laatste minuut warmlopen. Rare en nare man die Slot.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

denk dat het eens een keer hoog tijd wordt die presentatoren begrenzingen op te leggen of liever voor goed hun bek te snoeren, het is een stel onrust stokers van de 1ste orde, totaal niets met serieuze zaken te maken de uitspraken die zij doen, overal een vuurtje stoken bij welke top club dan ook is alles waar het om draait, zij bepalen indirect wat er zou moeten gebeuren en welke maatregelen getroffen zouden moeten worden, kijk wat een ellende zij teweeg hebben gebracht bij Ajax, het is met name deze media dat zo1n club en zelfs de spelers op persoon de afgrond in worden geduwd, gisteren avond weer zo iets, na enkele geruchten wordt Pascal Jansen de richting van Ajax geprest, hoop voor deze trainer dat ie de juiste keuze maakt in zijn carriere want werken in die slangenkuil vol met poten zagers daar heb je wel meer voor nodig dan voetbal inzicht, Oh Ja, deze media zal hem er zeker bij helpen, allemaal 020 minded, ook die van der Gijp met zijn zielige sexuele uitspattingen, komt volgens mij thuis niet aan zijn trekken vandaar dit soort uitlatingen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen