Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert flink wat wijzigingen door tegen Duitsland

26 maart 2024, 07:31   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 23:34
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond vermoedelijk met flink wat wijzigingen aan het oefenduel met Duitsland. Ronald Koeman kondigde vorige week al aan dat Bart Verbruggen zou gaan keepen tegen de gastheer van het komende Europees Kampioenschap, maar het Duitse Kicker verwacht nóg meer ‘nieuwe’ namen bij Oranje. Zo mogen Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Joey Veerman, Daley Blind en Donyell Malen naar verluidt hopen op een basisplaats.

Koeman deed in de aanloop naar de vriendschappelijke ontmoeting met Schotland van afgelopen vrijdag geheimzinnig over het systeem waarin hij zijn ploeg zou laten aantreden. Hij stuurde Oranje in het afgelopen najaar nog regelmatig in een 3-4-1-2-systeem het veld in, maar koos tegen de Schotten toch weer voor vier verdedigers. Jeremie Frimpong kreeg de voorkeur boven Dumfries, Lutsharel Geertruida vormde het centrale duo met Virgil van Dijk en Nathan Aké fungeerde als linksback. De krant Kicker verwacht voor het duel met Duitsland echter flink wat defensieve wijzigingen.

Artikel gaat verder onder video

Zo kiest Koeman bij de oosterburen naar verluidt voor een 3-4-3-formatie, met twee wingbacks. Die posities worden dan ingevuld door Dumfries en Blind. De mogelijke basisplaatsen voor Dumfries en Blind gaan ten koste van Georginio Wijnaldum en Frimpong. Op het middenveld kiest Koeman naar verluidt voor een controlerend blok bestaande uit Tijjani Reijnders - tegen Schotland de maker van de 1-0 - en Veerman. Laatstgenoemde is de vervanger van Mats Wieffer, die tegen de Schotten een ongelukkige beurt maakte. Voorin behoudt Xavi Simons ondanks zijn slechte optreden mogelijk zijn basisplaats. Dat geldt ook voor Memphis Depay. Cody Gakpo, tegen Schotland goed voor twee assists, maakt plaats voor Malen.

Nagelsmann kiest voor dezelfde elf

Het Nederlands elftal zal in en tegen Duitsland een stuk beter voor de dag moeten komen dan vooral de eerste helft tegen Schotland. De Duitsers tankten zaterdagavond immers nog flink wat vertrouwen door Frankrijk op een 0-2 nederlaag te trakteren. Kicker verwacht dan ook dat bondscoach Julian Nagelsmann tegen Oranje voor dezelfde elf namen kiest als in het Parc Olympique Lyonnais.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Ter Stegen; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, Reijnders, Veerman, Blind; Malen, Memphis, Simons

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hans Kraay junior vol wanhoop: 'Jongen, wáárom? Wat denk je wel niet? Kap hiermee!'

Hans Kraay junior begrijpt niets van een actie van Mark Flekken in de wedstrijd tussen Nederland en Schotland (4-0).

© Kicker
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Een goede afstraffing gaat volgen, Koeman niet zo hoog staan als tactisch vernuft!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen