Henderson draait het om in gesprek met Noah Vahle: 'Soms kan dat juist goed zijn'

6 maart 2024, 16:51   Bijgewerkt: 6 maart 2024, 18:29
Foto: © Imago

Ajax-middenvelder Jordan Henderson is niet pessimistisch ingesteld in aanloop naar het Conference League-duel van donderdag tegen Aston Villa. De Engelsman stelt in gesprek met Vandaag Inside-verslaggever Noah Vahle namelijk dat het helemaal niet negatief hoeft te zijn om als underdog aan de Europese tweestrijd te beginnen..

Een dit seizoen vaak kwakkelend Ajax neemt het in de achtste finale van het derde Europese clubtoernooi op tegen de sterke nummer vier van de Engelse Premier League. Dit Aston Villa was bovendien eerder dit seizoen zowel uit als thuis te sterk voor AZ, dat hoger dan Ajax op de ranglijst in de Eredivisie staat. Daarom vraagt Vahle aan Henderson of de Amsterdammers als underdog moeten worden beschouwd voor de tweestrijd met de Engelsen, waarop hij bevestigend antwoordt: “Als we realistisch naar de huidige staat van Ajax kijken, dan denk ik dat we waarschijnlijk de underdog zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Toch geeft de middenvelder daar direct een positieve draai aan: “Het kan ook iets goeds zijn, underdog zijn. Je kunt dan echt álles geven, zonder angst. Wat we in ieder geval niet moeten doen, is Aston Villa onderschatten. Het is zo’n goed team. Maar voor veel spelers is het ook een kans om te laten zien wat ze waard zijn", aldus de ervaren Engelsman.

Ajax speelt begint het tweeluik met Villa donderdag met een thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Het duel vangt om 18:45 aan. Voor Steven Bergwijn komt de wedstrijd te vroeg, terwijl Steven Berghuis nog een twijfelgeval is. De kans is echter groot dat hij ook niet bij de selectie zal zitten. Volgende week, op donderdag 14 maart, begint de return in Birmingham om 21.00 uur.

Wint Ajax donderdag van Aston Villa?

Laden...
1247 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Toch moet ze dit soort opmerkingen gewend zijn, haar moeder ligt ook onder een dog !

Oud keeper
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Luister naar mij, 39 jaar en 9 maanden ervaring inde radio/ tv wereld, het is één grote kliek met zichzelf ingenomen figuren. Er zijn geen uitzonderingen echt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen