NAC en hoofdtrainer Van Gastel hakken knoop door over volgend seizoen

30 maart 2024, 10:40   Bijgewerkt: 30 maart 2024, 16:48
Foto: © Imago

NAC Breda en hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel hebben besloten hun samenwerking komende zomer te beëindigen. De voormalig Oranje-international trad in september aan als opvolger van de ontslagen Peter Hyballa en leek in januari al op weg naar de uitgang toen Giovanni van Bronckhorst hem als assistent mee wilde nemen naar het Turkse Besiktas.

NAC wenste echter niet zomaar mee te werken aan een tussentijds vertrek van Van Gastel. Uiteindelijk schakelde de Turkse topclub door en werd de ervaren Portugees Fernando Santos aangesteld. Toch blijkt de mogelijkheid van een dienstverband in het buitenland de voornaamste reden voor Van Gastel en NAC om nu te besluiten dat de club de optie op een tweede seizoen in het contract van de trainer niet zal lichten.

Artikel gaat verder onder video

In gesprekken met de club deelde Van Gastel de Bredase club namelijk mee 'nog steeds voor een voetbalavontuur in het buitenland te willen gaan', valt te lezen op de clubsite. "Die wens noopt de technische leiding in feite om nu al aan de slag te gaan met het scouten en vastleggen van een nieuwe oefenmeester. Om die reden en gedwongen door de regelgeving hieromtrent is de huidige trainer in het overleg medegedeeld dat de optie tot verlenging van de arbeidsovereenkomst tussen hem en NAC Breda, niet gelicht zal worden door de club. Dit houdt in dat de arbeidsrelatie tussen Van Gastel en NAC eindigt op 30 juni 2024."

Strijden om promotie
Technisch directeur Peter Maas had het liever anders gezien: "Dit doe je liever pas als de competitie beslist is, maar we kunnen nu wel tijdig en gericht doorpakken", merkt de beleidsbepaler op. Maas heeft er alle vertrouwen in dat Van Gastel de komende maanden 'keihard doorwerkt om tot op het laatst om promotie te blijven strijden'. Met nog zes wedstrijden te gaan staat de Brabantse club momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Van Gastel onderschrijft de woorden van zijn td: "Ik heb in de winterstop ook al gezegd; wat ik ook zelf van plan ben, ik blijf tot het einde van mijn contract alles geven om met NAC het hoogst mogelijke te bereiken. Dat verlang ik van mijn spelers en mijn staf ook."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sneijder hoorde opvallend geluid uit kamer Promes en Depay: 'Ik ging naar binnen, Memphis liep boos weg'

Wesley Sneijder vertelt bij Veronica Offside een anekdote over zijn tijd bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat tenminste op een normale manier met een uitleg waar eigenlijk zowel beide partijen als de supporters vrede mee kunnen hebben. Dus niet in aanloop naar volgend seizoen (voorbereiding of na paar wedstrijden) maar nu al inspelen en iedereen weet waar ze aan toe zijn zonder vechtscheiding

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen