Vahle confronteert De Ligt met onhandige uitspraak: ‘Ik heb spijt van die opmerking’

25 maart 2024, 19:04
Foto: © ESPN/Vandaag Inside

Matthijs de Ligt baalt ervan dat hij zich in het verleden kritisch heeft uitgelaten over een systeem met vijf verdedigers, zo laat hij weten op de persconferentie van maandagavond. Onder Louis van Gaal speelde Oranje meermaals in een vijfmansdefensie, waar De Ligt het destijds niet volledig mee eens was.

Noa Vahle confronteert de verdediger, die tegen Duitsland een basisplaats heeft, tijdens het persmoment. “Onder de vorige bondscoach heb jij natuurlijk ooit een uitspraak gedaan dat een systeem met drie centrale verdedigers ‘minder bij je past’. Kijk je hier nog steeds zo tegenaan?”, vraagt de presentatrice van Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

“Dat is niet meer zo. Ik heb ook wel spijt van die opmerking, zeker met het WK…”, reageert De Ligt, die geen verdere toelichting geeft over hetgeen wat hij wilde zeggen over het WK. “Die uitspraak was denk ik ook in the heat of the moment, net na een wedstrijd. Frustratie wil ik het niet noemen, maar toch wel een kleine onzekerheid erover”, gaat de centrumverdediger van Bayern München verder.

“Bij Bayern speel ik ook wel eens in een driemansverdediging, dus ik heb geen twijfels of ik niet in zo’n systeem kan spelen”, aldus De Ligt. De oud-Ajacied begint in de basis tegen Die Mannschaft, zo onthulde Ronald Koeman op de persconferentie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Misschien kan mevrouwtje de vriend van haar moeder eens interviewen en daar de moraalridder uithangen. Maar ze zal en moet op een voetstuk gezet door de Telegraaf en John de Mol kliek, terwijl ze totaal niets voorstelt

Vito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goede vraag, het was een beetje dom van deLigt. Heeft wel humor met dat hij ook wel eens bij Bayern Munchen in zown systeem heeft gespeeld. Zal wel oefenwedstrijd zijn geweest. Hij heeft het bij Juventus niet gered en ook bij Bayern Munchen komt hij te kort. Ik zou terug naar Ajax gaan

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan gaat hij liever naar een Club Brugge of Lyon, wie wilt er nu naar Ajax ?

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niet mee eens, bij Ajax speelde hij in 3 jaar 77 wedstrijden, bij Juventus in 3 jaar 87 wedstrijden, daarna een 5-jarig contract getekend bij Bayern, die zijn ook niet gek natuurlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen