Verrassing bij Ajax: eerste basisplek voor middenvelder sinds 17 september 2023, Gaaei niet bij selectie

3 maart 2024, 11:00   Bijgewerkt: 3 maart 2024, 13:05
Foto: © Imago

De opstelling van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht is bekend. De wedstrijd tussen de huidige nummers zes en acht van de Eredivisie begint om 12.15 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax moet het stellen zonder Josip Sutalo, die deze week een spierblessure opliep tijdens de training. Daardoor start Ahmetcan Kaplan voor het eerst in de basis. De Turkse verdediger maakte vorige week zondag als invaller tegen AZ (2-0 nederlaag) zijn debuut in het shirt van Ajax, toen hij Anton Gaaei verving.

Artikel gaat verder onder video

Kaplan start in een vijfmansdefensie, die verder bestaat uit Tristan Gooijer, Devyne Rensch, Jorrel Hato en Borna Sosa. Opvallend is de basisplek van Gooijer: hij krijgt de voorkeur boven Gaaei, die tegen AZ vroeg werd gewisseld door trainer John van 't Schip. De hevig bekritiseerde Gaaei zit niet eens bij de wedstrijdselectie.

Op het middenveld keert Jordan Henderson terug in de basis. De Engelsman, die afgelopen weken ontbrak bij Ajax, vormt het middenveld samen met Sivert Mannsverk, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Voor Mannsverk is het zijn eerste basisplek sinds 17 september 2023 (3-1 nederlaag bij FC Twente). Branco van den Boomen zit op de bank.

Brian Brobbey zal voor de Amsterdamse doelpunten moeten gaan zorgen. Aanvoerder Steven Bergwijn is nog geblesseerd, terwijl achter de naam van Steven Berghuis een vraagteken stond. Hij blijkt niet op tijd wedstrijdfit en behoort dus niet tot de wedstrijdselectie.

De opstelling van FC Utrecht kent geen wijzigingen. Ron Jans kiest voor dezelfde veldspelers die in de vorige speelronde een basisplaats hadden in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0). Mike van der Hoorn en Nick Viergever hebben een basisplek tegen hun oude club.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Mannsverk; Hlynsson, Brobbey.

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst; Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani; Flamingo, Fraulo; Azarkan, Toornstra, Boussaid; Lammers

Wat verwacht jij van Ajax - FC Utrecht?

Laden...
1071 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Anti Ajax, Anti voetbal, Thuis in eigen huis tegen een middenmoter met 5 verdedigers spelen!

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Soms is het niet anders, met dit materiaal en deze trainer kan je gewoon weinig anders.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Spelersmateriaal? Ze hebben voor 150 miljoen gekocht.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Precies jacobus . Maar dat mag je niet zeggen zeker als je voor een andere club bent. Er is er hier zelfs een die de uitgaven goed praat omdat de keeper wel goed is .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Inderdaad wel opvallend. Blijkbaar is Schip na deze reeks er veel aan gelegen om niet te verliezen. Utrecht is ook altijd wel lastige tegenstander voor Ajax ook al zijn ze dit jaar niet zo goed. Klinkt wel als een trendbreuk met de Ajax cultuur van aanvallend spelen

Zadkine
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

1-5-4-1 doen ze in Italie niet eens meer.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Spelen met één aanvaller en vijf verdedigers. Wat een laf voetbal. Ze schijten in hun broek tegen fucking Utrecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen