Opvallende statistiek voor Oranje-speler: ‘Hij deed tegen Duitsland zijn (schandalige) bijnaam eer aan’

27 maart 2024, 08:48
Foto: © Imago

Jerdy Schouten zette dinsdagavond tegen Duitsland de meeste intercepties van alle Oranje-spelers achter zijn naam. De middenvelder, die in de 75e minuut werd gewisseld voor Marten de Roon, doet daarmee zijn ‘schandalige’ bijnaam eer aan.

Schouten vormde samen met PSV-collega Joey Veerman het controlerend blok tegen Die Mannschaft. Waar Veerman voor de 0-1 zorgde, hield Schouten zich aardig staande. Zo bleek uit de statistieken, constateerde het Algemeen Dagblad. “Nog iets over Jerdy Schouten. Die deed tegen Duitsland zijn bijnaam ‘de wasmachine’ eer aan”, schreef het AD. “Hij speelde 75 minuten en had in die tijd bij Oranje de meeste intercepties op zijn naam”, gaat de krant verder.

Opvallende bijnaam Schouten

Artikel gaat verder onder video

Schouten staat dus bekend als ‘de wasmachine’. De middenvelder, die voorheen speler was van Bologna, kreeg die naam in zijn periode in de Serie A wegens de fouten die hij herstelde, de ballen die hij veroverde en de aanvallend die hij opzette. De vergelijking werd direct getrokken met voormalig PSV’er Kevin Strootman, die jarenlang in Italië speelde bij onder meer AS Roma, Cagliari en Genoa.

In februari tweette PSV deze vergelijking en dat schoot bij enkele fans in het verkeerde keelgat. “Ik kan echt geen schandaligere bijnaam verzinnen voor iemand met de Jedi's kwaliteiten dan ‘De Wasmachine’”, stelde een fanaccount van de Eindhovense club.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walging om Memphis in catacombe: ‘Wat een afgang! Erger dan het broodje kroket van Kramer’

Memphis Depay heeft vlak voor de aftrap van het oefenduel met Schotland (4-0) voor frustratie gezorgd bij voetbalminnend Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik lette speciaal op Schouten dan kan ik hem beter beoordelen dan bij PSV. Maar hij is goed hoor, misschien wel de beste (op zijn plek dan) van de ED op dit moment. Oranje mag blij zijn met hem. Samen met Veerman (kan beter) vormt Schouten een goed duo. O ja ik mag als Ajacied van gtsb de huisstalker van FCUpdate niet de loftrompet steken over een PSV-speler, want dan huichel ik, let maar op er komt snel zijn reactie. Ik heb daar maling aan. Het wordt weer amusement. Een speler is voor mij goed of slecht ongeacht waar hij speelt of bij Ajax, PSV, Feyenoord, Twente, AZ, VVV, Telstar, Groningen dus wat ik vind vind ik, wat een ander vindt vindt hij of zij, everybody happy toch ?

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duitsland heeft Oranje zoek getikt op het middenveld en terecht gewonnen. Dus zo goed is Schouten nu ook weer niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen