Johan Cruijff ArenA zorgt voor pijnlijke aftocht voor ploeterende Oranje-international

22 maart 2024, 22:24   Bijgewerkt: 23 maart 2024, 11:50
Foto: © NOS

Het publiek in de Johan Cruijff ArenA heeft Mats Wieffer vrijdagavond een pijnlijke aftocht bezorgd in zijn achtste wedstrijd in het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord werd na een uur spelen tegen Schotland naar de kant gehaald ten faveure van PSV'er Joey Veerman, waarop een licht fluitconcert vanaf de tribunes op Wieffer neerdaalde.

De dit seizoen veel bewierookte Wieffer speelde dan ook een moeizame wedstrijd en leidde vlak voor zijn wissel bijna de gelijkmaker in. Scott McTominay wist een pass van de Tukker gemakkelijk te onderscheppen en zette spits Lawrence Shankland vrij voor Oranje-doelman Mark Flekken, die vervolgens tot zijn geluk zag hoe de bal buiten zijn bereik uiteenspatte op de lat.

Artikel gaat verder onder video

Reeds in de eerste helft van de wedstrijd tegen Schotland leek duidelijk dat het niet de avond van Wieffer zou worden. "Wieffer, prima speler voor en bij Feyenoord maar ik zie (nog) niet wat iedereen in hem ziet. Moet de juiste keuze gaan maken want bij een grote club gaat hij denk ik niet veel spelen", schreef oud-prof Willie Overtoom bijvoorbeeld op X.

Wieffer werd afgelopen winter nog uitvoerig gelinkt Atlético Madrid, dat in het tweeluik met Feyenoord in de Champions League overtuigd zou zijn geraakt van de kwaliteiten van de Nederlander. In een vervolgtweet laat Overtoom weten weinig vertrouwen te hebben in een dergelijke overstap, waarbij hij een aantal recente voorbeelden aanhaalt: "Hij heeft niks 'bewezen'", schrijft de oud-middenvelder. "Hij speelt bij Feyenoord. Hoe gaat het nu met de aanvoerder van vorig jaar?", verwijst hij naar Orkun Kökçü. "Hoe ging het met Ziyech, Van de Beek, Depay et cetera. Eredivisiespelers hebben tegenwoordig ontzettend veel moeite om die stap te maken en Wieffer gaat dat ook krijgen", besluit Overtoom zijn tweet.

Volg hier live de wedstrijd tussen Nederland en Schotland!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Elke speler is anders. Wieffer paste zich moeiteloos aan van kkd na kampioenschap Feyenoord. Dat is ook niet voor iedereen weggelegd. Willie Overtoom heeft een beetje last van jaloezie. Afschuwelijk slechte voetballer niks gepresteerd.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wieffer speelde idd niet zijn beste wedstrijd ,maar zo slecht was hij niet. Die verslaggever richtte de aandacht daarop . Het leek wel of alles aan wieffer lag volgens hem. En als zo'n verslaggever wat roept nemen velen het over

Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En vind je t gek dat die Ajacieden niks bewezen hebben in t buitenland. Die worden hier zwaar overschat. Gelukkig hebben mensen als Siemeone meer verstand dan Willie Overtoompie

Haags boefje
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dr waren er meer onder de maat en konden zeker het verschil niet maken, denk aan Gakpo, Depay, Simons en Frimpong. Tegen Duitsland maar eens ernaast zetten, Koeman!!!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik denk dat elke speler die actief is in de eredivisie, zich eerst nog moet bewijzen. Het niveau van de eredivisie is niet hoog genoeg om daar zekere conclusies uit te halen. Het is een prima begin, maar het wordt pas interessant als een eredivisiespeler de stap naar een sterkere competentie maakt. Dat geldt dus niet alleen voor Wieffer, maar voor elke ED speler. Naar mijn mening dus ook een beetje een open deur van Overtoom.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is al jaren zo ,en niet alleen van nu . Daarom zijn er ook niet veel spelers die gelijk er staan als ze naar een topcompetitie gaan . Reijnders heeft er ook een tijdje voor nodig gehad . Wieffer speelde gister een mindere wedstrijd. Maar heeft in de cl wel bewezen het niveau aan te kunnen . Ik vind het afzeiken nu ook belachelijk . Zo slecht was hij ook niet ,maar kreeg wel overal de schuld van. Ook als hij iets niet deed . Xavi en wijnaldum brachten hem ook in problemen en speelde ook slecht

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Iedere speler kan een slechte wedstrijd hebben of zelfs een vormden hebben. Afschrijven is dan te snel. Net als ik het ook wel te snel vind om na een paar wedstrijden in de CL, te oordelen of een speler zich 'bewezen' heeft. Dat vind ik persoonlijk pas beoordeelbaar na een langere periode in een grote competitie en CL. Voor nu bij Feyenoord is het prima. Voor hoger niveau moet er een tandje bij, maar dat lukt pas als je dagelijks/wekelijks in dat niveau terecht komt

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mee eens klantenservice. Bewezen was misschien niet het goede woord. Beter aangetoond mee te kunnen

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Komt goed met Wieffer beetje roofbouw gehad de laatste tijd. 7 April gaat deze jongen dat rechtzetten en dan zullen wel eens kijken hoe er gefluit word. Ik zeg 7-1. 2 keer Wieffer. oranje is zo niet belangrijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van mij mag het Jacobus. En over roofbouw heb je ook wel gelijk Maar wel realistisch blijven . Wieffer is wat minder op het moment . En 7 april dat zien we wel . Nooit te veel roepen . Dat past ons niet

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ach Wieffer welkom terug op aarde. Leuke voetballer voor de ED, nog niet dat stukje extra, internationaal. Duidelijk een les hier geleerd, jammer Maakt de keuze voor Koeman wel een stuk makkelijker!

Yeske77
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Overtoom heeft gewoon gelijk. Ik irriteerde me gisteravond mateloos aan die Wieffer, Frimpong en Xavi, die duidelijk moeite hadden. Voor Wieffer is Oranje nu geen optie, te traag en faalt tegen spelers die beter zijn. Als het een finale zou zijn geweest, dan had hij Nederland een nederlaag bezorgd. Op het moment dat Wieffer en Frimpong eruit werden gehaald, draaide Oranje gelijk beter, iedereen kon dat zien. Duidelijk gezien welke spelers niet mee hoeven te gaan. Dit is Oranje, alleen de beste spelers horen er te spelen. Wieffer is geen kandidaat voor een basisplek in Oranje, prima eredivisie speler, maar meer ook niet.

Dug out
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wieffer leek de rust nog niet te vinden. Tja, hij heeft ook wel een super snelle groei meegemaakt. Joey Veerman die hem verving verbaasde mij en bleek wel de rust te kunnen vinden. In een onmogelijke situatie omringd door 4 tegenstanders speelde hij toch de bal in één keer snel vooruit. Echt klasse…

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Middenvelders die in het buitenland al ervaren zijn: Koopmeiners, Reijnders, De Roon, Simons, Wijnaldum, in de ED die zich al enkele seizoenen bij zijn club bewezen heeft: Veerman, nieuwe lichting: DSchouten, Q. Timber, Wieffer. Dus Koeman keuze zat, geef de voorkeur aan ervaren spelers, de nieuwe lichting moet zich in grote wedstrijden nog gaan bewijzen er is nu nog weinig tijd voor. Koeman kies voor zekerheid en niet voor twijfelgevallen. Gisteravond liet al zien dat sommige(n) door de mand gevallen zijn. Ik ben benieuwd wat voor voetballes de Mannschaft Oranje aanstaande dinsdag gaat geven, misschien valt het nog wel mee.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wieffer en McTominay (sterkhouder ManU) nou dan weet je het wel. Jammer voor Wieffer, een fluitconcert was ook niet nodig, maar ja als je grote ambities (Atletico) hebt dan zal je het toch eerst moeten bewijzen. Overtoom heeft gelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen