Grote zak geld lonkt voor PSV én Feyenoord: tientallen miljoenen euro's liggen in het verschiet

27 maart 2024, 19:55
Foto: © Imago

Mochten PSV en Feyenoord zich - en daar ziet het er momenteel heel erg naar uit - opnieuw kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League, dan kunnen beide clubs een grote zak geld tegemoet zien. De Eindhovenaren ontvangen ‘zónder ook maar een bal te trappen’ mogelijk 37 miljoen euro, terwijl de regerend kampioen van Nederland naar alle waarschijnlijkheid 39 miljoen euro mag gaan bijschrijven.

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dook alvast in de verdeling van de Champions League-gelden voor het nieuwe seizoen, onder meer naar aanleiding van een onderzoek van het X-account Scotland’s Coefficient, dat met de voor PSV en Feyenoord berekende bedragen goed in de buurt zit. Dat schrijft Elfrink op basis van ‘doorgaans prima ingevoerde bronnen’. De UEFA moet alle bedragen overigens nog wel bevestigen, voor de goede orde, zo klinkt het. Zowel PSV als Feyenoord lijkt zich desondanks alvast in de handen te kunnen wrijven.

Artikel gaat verder onder video

In tegenstelling tot de afgelopen jaren plaatsen de nummers één én twee van de Eredivisie zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Champions League. PSV is na 26 competitieduels nog altijd ongeslagen en heeft nog maar twee zeges om directe plaatsing voor het miljardenbal veilig te stellen. Feyenoord is eveneens goed op weg. De landstitel lijkt het met een achterstand van tien punten en nog slechts acht competitieduels te gaan uit het hoofd te kunnen zetten, maar met acht punten meer dan FC Twente heeft het de tweede plaats stevig in handen.

Bij rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League kunnen PSV en Feyenoord grote bedragen tegemoet zien. Deelnemers aan de Champions League 2024-2025 krijgen volgend jaar allemaal een vaste én variabele startpremie uitgekeerd, weet Elfrink. De vaste premie stijgt naar alle waarschijnlijkheid van 15,6 miljoen naar zo’n 18,6 miljoen euro. Bij de vaststelling van de variabele premie wordt er gekeken naar drie factoren. De clubranking van de deelnemende teams over de laatste vijf jaar, over de laatste tien jaar én de bedragen die in het land van een Champions League-club worden betaald om het Champions League-toernooi uit te mogen zenden, zo klinkt het.

Feyenoord staat hoger geklasseerd dan PSV

Over dat laatste is nog niet veel bekend, maar op basis van de stand over de laatste vijf jaar - Feyenoord staat achttiende en PSV twintigste - kunnen de Nederlandse topclubs bedragen van respectievelijk rond de twintig miljoen en ruim achttien miljoen euro verwachten. Zonder ook maar een bal te trappen, kunnen PSV (37 miljoen) en Feyenoord (39 miljoen) naar verwachting dus sowieso al enorme bedragen toucheren, nog exclusief de vier recettes voor de thuiswedstrijden. Nieuw in het komende seizoen is namelijk dat de Champions League acht duels in de groepsfase kent, in plaats van de huidige zes wedstrijden, schrijft Elfrink.

In het toernooi zelf valt uiteraard ook nog (veel) geld te verdienen. Er wordt na de groepsfase een klassement van 36 clubs opgemaakt en onder de streep krijgt de ‘koploper’ bijna tien miljoen euro en de ‘hekkensluiter’ bijna drie ton, zo is de verwachting. Bovendien levert een gewonnen wedstrijd iets meer dan twee miljoen euro op en een gelijkspel zeven ton, zo blijkt uit de cijfers van Scotland’s Coefficient. Daar blijft het niet bij, want clubs die zich kwalificeren voor de tussenronde van de Champions League, kunnen twaalf of dertien miljoen euro verdienen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij krijgt het zwaar te verduren tijdens PSV - FC Twente, onder meer van Michiel Kramer

Michiel Kramer haalt uit naar Joey Kooij, na diens controversiële besluit om een doelpunt van FC Twente af te keuren tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat voor excuses zal Bean nou weer denken..ohhh nee dat kan die niet

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Bean is spontaan aan de ballonnen gegaan , die ging hyperventileren hahaha

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Heerlijk en mooi bericht voor zowel PSV als Feyenoord, mijn club Ajax had hiervoor al vele jaren van genoten. Met die gelden kan je je als club in alle opzichten veel veroorloven en je club op een hoger niveau tillen. Fijn voor beide clubs.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@krotje 3 jaren champions league geld is gewoon een wereld van verschil voor een club in Nederland. In Engeland en Spanje is het mooi erbij maar voor Nederlandse clubs is het echt een geschenk . Ik geloof Eredivisie titel is zo rond 10 miljoen , das echt bijna niks.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jurgen, laat ons alleen maar op Nederland focussen, echt waar het is fijn om zo veel geld extra te kunnen binnenhalen en voor Feyenoord en PSV geldt als voor de beste 2 van de ED te voetballen het dik verdiend is, laat er geen twijfel over bestaan. Misschien lukt het Twente of AZ ook in de CL door te kunnen gaan, ik gun ze wel. Voor Ajax geldt vanaf het nieuwe seizoen ook te proberen om terug te komen, mijn gevoel zegt dat het wel lukt.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Krotje de huichelaar in da house. Lul niet gozer jij gunt feyenoord niks ,en psv eigenlijk ook niks. Dat weet iedereen hier .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nou PSV en Feijenoord mogen zich focussen op minimaal kwart of halve finale Europa league als het meezit. We moeten blijven presteren in Europa om met een aantal Nederlandse teams te blijven strijden daar elk jaar. Het geld ligt absoluut niet in de Eredivisie. Meer Europees voetbal is betere spelers , betere spelers is meer kansen om verder te komen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@gtsb waarom nou? Moet dit echt? Kijk nou niet steeds naar/denk nou niet steeds aan wat er in het verleden geplaatst is. De reactie van krotje is hier gewoon volledig normaal; netjes en inhoudelijk. Ga nou niet zelf een vuurtje stoken. Is echt nergens voor nodig.

Bean2
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bean hoopt dat Feyenoord volgend jaar naar de KKD gaat hahaha.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice . Zijn eigen schuld . Ik hou me nog in . Als hij hier gaat huichelen dan zeg ik wat als ik daar zin in heb .

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

GTSB, jij beseft het niet, maar jij bent door en door verrot en dan hou ik me nu nog in, omdat jij er niets aan kan doen dat je niet volledig toerekeningsvatbaar bent. Ga zo door, erger je je maar kapot om en aan mij, des te meer des te beter, ik trek mij er niets van je aan, ik begin het juist leuk te vinden. Het zal op den duur anderen m.u.v. je 'vriendjes' wel opvallen dat jij een grote (onrust-)stoker bent met vreemde fake beschuldigingen, met jouw gekleurde aannames, met insinuaties, mij woorden die ik nooit geuit heb in de mond stopt, met complottheorieën als dat ik meer accounts heb en mij van schizofrenie beschuldigt, mij betuttelt en overdreven moralistisch doet door mij als werkschuw aan te merken terwijl jij mij niet eens kent, je stalkt mij voortdurend, ga zo lekker door. Eén ding moet je wel onthouden dat wanneer jij als 'de grootste 010-Ajaxhater' hier op FCUpdate met gemene intenties in artikelen die alleen over Ajax in breedste zin gaan gaat wroeten en denkt dat jij altijd het eigendomsrecht hebt om je vernederende zegje te kunnen doen dan krijg je zonder weerga evenredige respons. Als je stoer denkt te zijn door hard uit te delen dan ontvang je ook hard en niets ontziende tegenreacties terug tot dat jij tot inzicht komt. Het staat je vrij om in artikelen die alleen over Ajax gaan 'te buurten' prima, maar gedraag je je dan ook als een nette buur en niet als een ophitser en sfeerverzieker. Onthou goed jij bent geen Ajacied, jij zal nooit een Ajacied zijn en jij zal door de Ajacieden hier nooit in de armen worden gesloten, jij bent gewoon een rotte appel onder de integere Feyenoordsupporters hier en buiten FCUpdate. Ga in de artikelen over Feyenoord met je reacties de boel verzieken. Nogmaals jij hebt last van verstoorde EQ-eigenschappen en naar schatting is je IQ < 60, je arme omgeving !!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gtsb als je het zo vervelend vindt dat iemand zich op een bepaalde manier gedraagt, waarom dan jezelf op deze manier opstellen? Waarom dan zelf ook zo beginnen? Krijg je dan niet het verhaal van de pot en ketel? Dat schiet toch niet op..

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ach en dan nog veel mensen die durven te beweren dat Feyenoord een verloren seizoen heeft met een 2e plek. Het wordt alleen maar mooier in Rotterdam. Goed nieuws voor iedereen die Feyenoord een warm hart toe draagt. Hand in Hand kameraden leve Feyenoord 1

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja en een van hen doet nu net of hij het ons gunt .

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is een mooie zak met geld voor beide, kunnen ze leuke spelers voor kopen

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Toch lekker zo'n zak geld voor een dramatisch en verloren seizoen volgens velen hier. Voor een club die niks heeft qua geld en qua spelers. Ze hebben meer punten gehaald dan in het kampioensjaar. Het grote ajax staat mijlenver achter op het kleine Feyenoord. Moet toch een beetje pijn doen daar. Het grote ajax komt 7 april naar de kuip en het zal heel knap van Feyenoord zijn als ze weten te winnen van dit grote ajax. Misschien pakt Feyenoord ook de beker nog. En dan kunnen wij dit verloren seizoen achter ons laten.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee jij bent zielig met je haat boontje Spelers willen echt wel die beker winnen . De titel idd het belangerijkst ,de beker zeker een prijs . De jc schaal gewoon een oefenpotje

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee Bean je vergeet wat. Stel NEC wint de beker dan is de beker een hoofdprijs zeker voor een club als NEC tegen het middelmatige Feyenoord. Stel Feyenoord wint de beker dan is het niks stelt niks voor. Zo werkt het altijd, andersom gebeurd het ook.. vorig jaar toen PSV won vond PSV het een hoofdprijs, en Ajax een troostprijs

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En Bean lees ik het nou goed? Staat Feyenoord hoger geklasseerd dan PSV waardoor ze 2 miljoen extra krijgen.. Leg dat eens uit hoe kan dat voor zo’n middelmatige ploeg die geen geld van de gemeente krijgt ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen