Ron Jans doet bij Goedemorgen Eredivisie pijnlijke uitspraak over Ajax-miskoop Sutalo

10 maart 2024, 12:41
Foto: © Imago/Goedemorgen Eredivisie

Ron Jans is onder de indruk geraakt van Ahmetcan Kaplan in de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (2-0) van vorige week. Kaplan speelde pas zijn eerste competitieduel als basisspeler, maar maakte zowel aan als zonder de bal een goede indruk in de Johan Cruijff ArenA.

Kaplan kreeg bij afwezigheid van Josip Sutalo een basisplaats. Jans had echter liever tegenover Sutalo gestaan, vertelt hij zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. “Die Kaplan had ik ook al gezien in Jong Ajax. Hij is aan de bal heel goed, maar zonder bal ook. Elk duel kleunt hij erin, moet je kijken”, zegt Jans bij het zien van beelden van de wedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

“"Het is een goede speler, hoor. Ik had liever Sutalo gehad", geeft de oefenmeester van Utrecht toe. Hij vindt het knap dat Kaplan zo snel na zijn entree in de basiself als een toegevoegde waarde is. "Nu zie je weer bij Ajax de tactische discipline en met Henderson en Mannsverk hebben ze de controle op het middenveld.”

“Tegen Aston Villa hebben ze heel weinig weggegeven en wij hebben ook heel weinig richting de goal van Ajax kunnen laten zien, dus het staat wel goed. Je mist wel iets van de brille van Steven Berghuis en Steven Bergwijn”, concludeert Jans. Zondagmiddag treedt Ajax om 14.30 uur aan tegen Fortuna Sittard.

Lees ook: Mislintat drukte transfer bij Ajax door: 'De scouting zei 'nee', maar hij volgde hem al jaren'

Wat verwacht je van Ajax - Fortuna Sittard?

Laden...
2643 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen