Ron Jans slaat aanbieding af: 'Dat is een land waar ik principieel niet naartoe ga'

10 maart 2024, 10:56
Foto: © Goedemorgen Eredivisie

Ron Jans nam een sabbatical na zijn seizoen met FC Twente, maar de 65-jarige trainer zat na twee maanden alweer op de bank bij FC Utrecht. De oefenmeester werd in zijn periode van rust al een paar keer gepolst, maar de eisen voor Jans liggen hoger dan je wellicht op het eerste oog zou verwachten, kijkend naar de clubs die Jans allemaal getraind heeft.

Sprekend over zijn sabbatical vertelt Jans: “Ik heb gehoopt op een halfjaar, en dan daarna weer ergens beginnen. Maar ik heb echt wel in april/mei zo’n vijftien à twintig keer gezegd: ‘Nee, ik ga deze zomer gewoon helemaal niks doen’. Ik wil nog niet stoppen, we wilden niet meer naar het buitenland."

Artikel gaat verder onder video

"Dus als Utrecht dan komt, zo vroeg, dan verwacht je ook niet dat begin september de eerste trainer wordt ontslagen. Ik werd toch enthousiast, en ik heb er ook geen spijt van”, legt de voetbaltrainer uit bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

Jans doet ook uit de doeken dat hij enkele keren al in verband werd gebracht met clubs uit het buitenland. “Heel vaak word je gepolst, daar zaten dan een heleboel landen bij. Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Japan, maar daar hadden we geen zin meer in. Dat gaan we niet meer doen. Kleinkinderen veranderen je leven, we gaan gewoon niet meer naar het buitenland.”

“Ik zie jou niet in Saudi-Arabië werken, Ron”, zegt presentator Milan van Dongen. “Dat is dus ook een land waar ik principieel niet heen ga”, reageert Jans op de presentator.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Zou hij dat ook gezegd hebben als hij aan het begin van zijn trainerscarriere stond? Ik denk van niet.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wil het wel zien als ze met een zak geld komen en zijn kinderen, kleinkinderen en diens kinderen financieel onafhankelijk kunnen worden.....

Vito
Link gekopieerd!
    60
    + 1
avatar

Het is Ron Jans (een fatsoenlijke man) en geen Frank de Boer.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zag in meer spelers en trainers fatsoenlijke personen, maar die gingen ook

svl
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Terechte opmerking, Kingcrimson. Niet te vergeten dat wij ook gebruik maken van die landen. Politiek moet je apart zien van sport. Zo vind ik ook dat je sporters niet mag weren om hun sport uit te oefenen. Heb ook met walging gezien dat het de laatste jaren heel normaal is geworden om alles en iedereen uit Rusland maar te haten en minachten. Alsof de gemiddelde burger maar iets te maken heeft met beslissingen van bovenaf. Deugen tussen je spulletjes gemaakt door kinderhanden, in je auto rijdend op brandstof uit het Midden-Oosten, maar sporters "moeten" het goede voorbeeld geven.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@KingCrimson...jij zegt/vindt dusdat iemand daar gewoon heen gaat om te werken en dat de werknemer zich niet met zulke zaken moet bemoeien. Als jou baas laat weten dat wat Adolf heeft gedaan, dat hij daar achter staat en dat het er vele meren hadden moeten zijn, blijf jij daar gewoon werken?

Ajacied00
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

In Nederland spelen ook fatsoenlijke mensen toch? Terwijl NL niet echt heilig is..

Ajacied00
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dit soort teksten niet van Jans verwacht. Het is gewoon hypocriet om te zeggen dat je niet in SA wilt werken. Waarom dan niet? Is het een zogenaamde foute land? Er is geen land op aarde wat "heilig" is. Nederland is wat dat betreft ook een fout land, helpen de terroristen van Israël aan wapens om onschuldige Palestijnen af te slachten. Gistermiddag in Amsterdam werd een terrorist toegelaten om een holocaust museum te openen. Dus niet zo hypocriet gaan doen

Ewijks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Saoedi-Arabië schendt geen universele rechten zoals andere landen dat doen. Ja wij weten wel welke landen dat zijn. Zij hebben hun eigen regels. En raad eens... dat is hun goed recht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen