Sander Schimmelpenninck haalt vernietigend uit naar Vandaag Inside vanwege ‘domme’ tafelgast

25 maart 2024, 15:45
Foto: © De Avondshow, Vandaag Inside

Sander Schimmelpenninck vindt de kritiek van Vandaag Inside aan het adres van Georginio Wijnaldum misplaatst. De Oranje-international werd deze week in het televisieprogramma hard aangepakt door Hélène Hendriks, Johan Derksen en René van der Gijp, vanwege uitspraken die hij afgelopen dinsdag deed in gesprek met Noa Vahle.

Wijnaldum werd bij zijn terugkeer in Oranje door Vahle aan de tand gevoeld over de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië. De 33-jarige middenvelder van Al-Ettifaq relativeerde de situatie in het land en stipte aan dat ook bijvoorbeeld in Nederland er misstanden zijn. “Ik kan natuurlijk alleen zeggen wat ik zelf meemaak. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb vrij weinig gezien van wat er gebeurt. Maar dan hoor je het van één persoon. Ik denk dat het makkelijker is om te beoordelen voor mensen als je er zelf naartoe gaat. Elk land heeft zijn goede en slechte kanten, Nederland ook, dus dat zal ongetwijfeld ook voor Saudi-Arabië gelden. Maar ik heb een heel ander beeld ten opzichte van voordat ik erheen ging. Als je het over mensenrechten hebt: in Nederland heb je ook de toeslagenaffaire”, zei Wijnaldum onder meer tegen SBS6.

Wijnaldum werd vervolgens hard aangepakt in Vandaag Inside. Hendriks merkte op dat ‘zijn rentree voor de camera niet al te best was’. “Hier had hij éven wat langer over na moeten denken. Structurele en doelmatige schending van mensenrechten vergelijkt hij met dít, dan denk ik: 'Er zal toch wel iemand met hem gesproken hebben, want je wist dat deze vragen zouden komen’”, voegde de presentatrice en tafelgast daaraan toe. Derksen noemde Wijnaldum ‘een notoire domoor’. “Als deze man even de site van Amnesty International aanklikt, dan weet hij precies wat er bij de buren in dat land gebeurt”, zei de ervaren analist. Van der Gijp tot slot zei dat het ‘verstandiger was geweest om de vragen te laten lopen en te zeggen: 'Ik praat dit niet goed'.” 

Schimmelpenninck, voorheen regelmatig te zien in Vandaag Inside maar tegenwoordig gecanceld door het televisieprogramma, reageert dit weekend in zijn eigen podcast De Zelfspodcast op de harde kritiek van Hendriks, Derksen en Van der Gijp aan het adres van Wijnaldum. “Georginio Wijnaldum werd geïnterviewd door Noa Vahle, die natuurlijk terechte vragen stelde”, leidt de journalist en opiniemaker zijn verhaal over de middenvelder in. “Hij gaf toch tamelijk domme antwoorden op die vragen. Hij zei: ‘Ik heb het nooit gezien, ik heb er nooit wat van gemerkt.’ Nee, gozer, je woont in een compound en bent daar een dik betaalde voetballer!”, uit Schimmelpenninck zijn ergernis over Wijnaldum.

Schimmelpenninck vindt het echter misplaatst dat nota bene Derksen en Van der Gijp Wijnaldum aanpakken om zijn uitspraken. “Wijnaldum wordt nu dus de maat genomen door Vandaag Inside. Dat is natuurlijk wel heel opvallend, want daar zitten mensen zoals Wierd Duk (journalist en Rusland-kenner van De Telegraaf, red.) natuurlijk voortdurend over Rusland te zeggen: ‘Ja, ik heb daar jarenlang gewoond en ik heb nooit last gehad van Putin…’ Dus dezelfde soort domheid die voortdurend bij Vandaag Inside aan tafel wordt gedebiteerd komt nu uit mond van Georginio Wijnaldum. En dan herkennen ze domheid opeens wel!”, aldus Schimmelpenninck.

🔗 Misschien vind je dit artikel ook interessant

Memphis Depay geeft in een interview met Vandaag Inside-verslaggever Noa Vahle nog eens tekst en uitleg over zijn vriendschap met Quincy Promes.

➡️ Memphis Depay is klaar met vragen van Noa Vahle: 'Nee, niet nog één ding!'

Kun jij je vinden in de woorden van Sander Schimmelpenninck?

Laden...
4156 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronald Bruins
Link gekopieerd!
    46
    + 1
avatar

Die Schimmelpaniek moet lekker zijn mond houden met zijn linkse gezwets. Komt alleen maar poep uit zijn mond. Dat die gast überhaupt op TV is verschrikkelijk. Net zo'n aandachts hoer als die Gordon bah...

LudiekInside
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Maar vind je zijn vergelijking dan niet valide? Of reageer je alleen zo infantiel over wat je leest zonder de ins en outs te weten. Ken je Schimmelpenninck eigenlijk wel of ken je Wierd Duk sowieso. Links is er omdat rechts bestaat. Je mag best zeggen dat je dat niet of nauwelijks weet. Ik zal je niet cancelen daarvoor.

Laurens1
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Eng naargeestig kereltje, welke denkt het gelijk immer aan zijn zijde te hebben!

LudiekInside
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Weet niet of het zo is wat je schrijft maar met deze overeenkomst heeft ie wel gelijk!

Ajacied00
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ken deze meneer niet,maar ben het met hem eens. Het is jammer dat Wijndum niet zo'n goede babbelaar is. Iemand met een beetje kennis zou zo'n interviewer wegblazen. De heren aan VI zijn de laatste die iets mogen zeggen idd. Derksen zijn favoriete land is de VS, de grootste terroristenland op aarde. Israël, een goede concurrent van de VS wat betreft terrorisme, pleegt momenteel genocide en NL steunt haar daarin. Bovendien heeft NL wapenonderdelen verstuurd naar de terroristen met de blauw witte vlag. Dus NL heeft ook bloed aan haar handen. Hypocriet volk bij elkaar. Je hebt helemaal gelijk om in SA te voetballen Wijnaldum, laat ze lekker praten. Ik hoorde niemand toen er een WK in Rusland was. Ik hoorde niemand bij de OS in China...

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ajacied00, Wat de VS betreft ben ik het met je eens. In een land waar een Amerikaan nog steeds denkt dat Biden en de Democraten pedofielen zijn en kinderbloed drinken bevestigt dit hoe dom men daar kan zijn en dit geldt ook voor de complotdenkers hier. Mensenrechten worden in sommige staten van The USA ook min of meer geschonden door wet- en regelgeving. Humane resocialisatie, abortusproblematiek en nog veel meer humane zaken worden met de grond gelijk gemaakt. Ik denk dat velen bij ons niet doordrongen zijn van het feit dat de CIA/Homeland in heel de wereld actief zijn met beïnvloeding en omverwerping van regimes met alle gevolgen van dien, op bepaalde gebieden gebeurt het in mindere mate ook bij ons. Wat Israël betreft is het een moeilijk geval, zo lang er geen ruil met de gijzelaars is zal de situatie daar nog erger worden. Ik kan er geen oordeel over geven. Voor het overige, goede reactie.

Henk van der Woude
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Sander is de enige die verbanden ziet. Derksen en zijn consorten praten alleen om het praten. Iets verstandigs komt er niet uit de zure zeiksnor. Ik snap niet dat kijkers hun kleppen niet afdoen. Kijk eens verder dan je eigen woonkamer. Nederland wordt met de dag dommer.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als we iets intelligents willen kijken zoeken we wel wat anders op. Het is gewoon leuk vermaak. Doe nou niet of alle kijkers Derksen als de grote leider zien. Het is verfrissend dat daar zonder blad voor de mond gepraat wordt. De rest is allemaal Boulevard light

DIESEL72
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Programma van tv halen

Ajeto!
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ja, die mening van u kennen we. Maar als alles van tv word gehaald waar men zich aan kan storen dan gaan alle zenders op zwart.... nee uit! want aan omroep zwart kunnen mensen zich ook storen

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Of ook aan Ongehoord Nederland voor de goede orde, gelijke monniken gelijke kappen graag.

martijn romijn
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Zoals Gijp eerder al zei: Zet hem in de hoek van je tuin met een rood mutsje op en achter een klein kruiwagentje... Misschien nog een rode stip op z'n neus dan is die helemaal af. Verder moet die snotaap gewoon z'n mondje houden..

ouwe kaas
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Aldus het kereltje dat vreemd gaat en dus zijn vrouw belazerd. Die tevens zijn zakken vult met reclame voor een oplichtersbedrijf dat zogenaamd voor een beter oude dag zorgt. Griezel is het.

Timothee Rouam-Sim
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Sander schimmelpennick is zelf de domste tafelgast die er is. Er ook gewoon uitgebonjourt bij brand new day.

Tukker
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij maakt wel erg vaak mensen uit voor dom. Ik hou daar niet van. Sommige mensen zijn intelligent, sommigen wat minder. Hij vind zichzelf kennelijk intelligent, wat ben je dan voor mens anderen als dom te bestempelen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Helemaal goed Tukker, zo denk ik er ook over. Het is des te vervelender dat ik hem af en toe toch gelijk moet geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen