Volgende domper voor Koeman: Oranje mist 21-voudig international tegen Duitsland

25 maart 2024, 10:12   Bijgewerkt: 25 maart 2024, 10:20
Foto: © Imago

Ronald Koeman kan dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen Duitsland geen beroep doen op Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta Bergamo verscheen afgelopen vrijdag tijdens de vriendschappelijke ontmoeting tussen Nederland en Schotland nog als invaller binnen de lijnen, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Koopmeiners liep een blessure op en reist om die reden niet mee af naar de oosterburen.

De blessure van Koopmeiners is een teleurstelling voor Oranje, maar vooral voor de speler zelf. De voormalig aanvoerder van AZ beleeft een uitstekend seizoen bij Atalanta Bergamo. Hij is vooral in de tweede seizoenshelft goed op dreef. Na 34 wedstrijden in alle competities staat de teller op twaalf doelpunten en vier assists. Koopmeiners meldde zich vorige week vol zelfvertrouwen bij Oranje en hoopte op een basisplaats tegen Schotland, maar moest het doen met een korte invalbeurt. Hij kwam na 82 minuten binnen de lijnen voor Georginio Wijnaldum. Koopmeiners kreeg na een schitterende pass van Donyell Malen nog dé kans op de 5-0, maar tilde de bal over het Schotse doel.

Artikel gaat verder onder video

De ochtend na de ontmoeting met de Schotten werd al duidelijk dat Koopmeiners klachten had overgehouden aan zijn korte optreden in de Johan Cruijff ArenA. De middenvelder van Atalanta Bergamo ontbrak tijdens de uitlooptraining. Twee dagen later maakt Oranje via de officiële kanalen bekend dat Koopmeiners niet mee afreist naar Frankfurt, waar dinsdagavond de ontmoeting met Duitsland op het programma staat. Koopmeiners heeft teveel last en is niet op tijd hersteld voor de krachtmeting met de gastheer van het Europees Kampioenschap van komende zomer. Hij blijft voorlopig dus op 21 interlands staan. Daarin was hij tweemaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen